Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C (termoobieg)
- papier do pieczenia
- blachę o wymiarach 20 x 30 cm
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia i solą. Dolewamy oliwę, syrop klonowy i wodę gazowaną. Mieszamy.
Krok 2: Pieczemy focaccię
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie po dnie. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy oregano, solą oraz płatkami chili. Na wierzchu układamy suszone pomidory.
Focaccię pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C (z termoobiegiem).
Krok3: Podajemy focaccię
Upieczoną focaccię kroimy na mniejsze porcje i podajemy na ciepło z ulubionym sosem, pastą lub oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.
Wegetariańska naan pizza
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
Fitsposób na pizzę? Zrób spód z brokułu lub kalafiora! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (22)
457 dni temu
Jaka ma być ta mąka bezglutenowa ? Przecież każda inaczej się łączy i inaczej chłonie płyny:( jak można pisać tak ogólnie ?
odpowiedz
456 dni temu
W tym przepisie Kinga używa gotowej mieszanki, która występuje pod nazwą mąki bezglutenowej.
462 dni temu
Absutnie za każdym razem wychodzi w całości jako glutowaty zakalec
odpowiedz
1121 dni temu
"Oliwa z oliwek" to masło maślane. Oliwa to olej z oliwek (oliven oil!).
odpowiedz
696 dni temu
Hania zluzuj fartuch kwiiiiik
1812 dni temu
czy z samej maki ryżowej wyjdzie?
odpowiedz
1929 dni temu
Czy focaccia z tego przepisu uda się ze zwykłą mąką pszenną?
odpowiedz
1929 dni temu
Tak, jeśli ciasto będzie za gęste - dodaj więcej wody :)
1949 dni temu
nie wyszła-z maki Schar- początkowo za gęste ciasto, dodałam więcej wody nie urosło, z wierzchu upieczone w środku surowy glut beee...nie wiem z ta mąka cos nie tak?...
odpowiedz
1947 dni temu
A jaki typ mąki to był?
2131 dni temu
Jakie proporcje mąk bezglutenowych? Ile gram ryżowej i ile g jaglanej?
odpowiedz
2129 dni temu
W tym przepisie Kinga używa gotowej mieszanki, która występuje pod nazwą mąki bezglutenowej.
2133 dni temu
Witam, 1 szklanka mąki - to ile gram?
odpowiedz
2133 dni temu
1 szklanka mąki to 160 gramów.
2189 dni temu
Czy można zrezygnować z wody gazowanej i dodać zwykłej w zamian?
odpowiedz
2189 dni temu
Można, aczkolwiek woda gazowana wpływa na strukturę ciasta :)
2195 dni temu
Witam, ale jaka mąka bezglutenowa została użyta? na rynku jest w obecnych czasach bardzo dużo mąk bezglutenowych... i nie ze wszystkich wszystko wyjdzie np. ja mam tylko jeden rodzaj mąki z której mi wychodzi sos beszamelowy
odpowiedz
2195 dni temu
W tym przepisie najlepiej sprawdzi się połączenie mąk: ryżowej i jaglanej.
1872 dni temu
A jakie proporcje tych mąk?
1870 dni temu
możesz użyć 2/3 mąki ryżowej i 1/3 mąki jaglanej :)
2195 dni temu
Witam, Czy byłaby szansa aby do każdego przepisu podawać kalorie? Fajne przepisy dużo z nich korzystam ale jestem na diecie i byłaby to fajna opcja do planowania dziennych posiłków.
odpowiedz
2195 dni temu
Bardzo dziękujemy za sugestię! Rozważymy wprowadzenie kaloryczności dań przy dalszym rozwijaniu Kuchni Lidla :)
zobacz wszystkie