Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grilla lub patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY KIEŁBASKI
Cebulę kroimy w piórka. Następnie do garnka wlewamy piwo, dodajemy cebulę i całość zagotowujemy. Do gotującego się piwa dodajemy kiełbaski. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut. W międzyczasie rozgrzewamy grill.
KROK 2: GRILLUJEMY KIEŁBASKI
Ugotowane kiełbaski smarujemy oliwą i grillujemy (każdą po ok. 5 minut), aż się zarumienią.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DANIE
Bułki bawarskie przekrawamy wzdłuż i wypełniamy kapustą kiszoną. Na końcu wkładamy w środek bułek kiełbasę, dodajemy musztardę oraz ogórki konserwowe.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Wegańska kiełbasa z grilla
W sezonie grillowym warto wrzucić na ruszt także coś wegańskiego! Sprawdź, jak samodzielnie przygotować kiełbaski, które będą smakować każdemu!
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)