![Chlebek proteinowy Chlebek proteinowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/20b813be27bb-baf63537101b-kw23-2022-chlebek_proteinowy_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- formę keksową o długości ok. 30 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Natłuścić formę keksową.
KROK 1: MIESZANIE I PIECZENIE CIASTA
Twaróg z jajkami mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku miksującym 15 sekund/prędkość 4. Dodać pozostałe składniki i mieszać je (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 4. Ciasto przełożyć do formy i piec 55 minut.
KROK 2: STUDZENIE CHLEBKA
Upieczony chlebek zostawić 10 minut w formie, po czym ostrożnie go wyjąć i ułożyć na kratce do studzenia ciast.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb brioche z musem figowym
Klasyka francuskich wypieków – drożdżowy chlebek brioche podany z musem figowym. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
![Chleb brioche z musem figowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4c4c9ad3b11c-a1d7b98d5b6a-KW39_PAWEL_chlebek_brioszka_z_musem_figowym_30778_100919_1250x700.webp)
Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb bez drożdży przygotujesz dzięki prostemu przepisowi Pawła! Wykorzystaj sodę i sekretny składnik, by cieszyć się smakiem domowego pieczywa!
![Irlandzki chleb sodowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8705bd39fbd3-348540738a93-kw28-pawel-malecki-irlandzki-chleb-sodowy_1250x700.webp)
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
![Chleb orkiszowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/97383c01f084-876c83f5d512-chleb-orkiszowy-kuchnialidla.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
![Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/86bfc6191656-aa3fd2068c43-kw11-2023-pawel-malecki-pelnoziarnisty-chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami-slonecznika_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Królik w sosie pieczarkowym
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Chutney z ananasa
- Dżem z włoskich śliwek
- Sałatka z owocami morza
- Bułeczki z chili
- Kapuśniak gryczany
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Zupa chrzanowa
- Sałatka z pitają
- Sałatka z karmelizowanymi rzodkiewkami
- Maślane rogaliki
- Zakwas żytni
- Schab z morelami
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Wegański twarożek z ziołami
- Sernik na zimno z mango
- Pudding chia z owocami leśnymi
- Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
- Smoothie pancakes
- Ciasto na makaron
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Pita z serem graviera
- Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Wegańskie makiełki
- Śląskie makówki
Komentarze (0)