Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- formę keksową o długości ok. 30 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Natłuścić formę keksową.
KROK 1: MIESZANIE I PIECZENIE CIASTA
Twaróg z jajkami mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku miksującym 15 sekund/prędkość 4. Dodać pozostałe składniki i mieszać je (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 4. Ciasto przełożyć do formy i piec 55 minut.
KROK 2: STUDZENIE CHLEBKA
Upieczony chlebek zostawić 10 minut w formie, po czym ostrożnie go wyjąć i ułożyć na kratce do studzenia ciast.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb brioche z musem figowym
Klasyka francuskich wypieków – drożdżowy chlebek brioche podany z musem figowym. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb bez drożdży przygotujesz dzięki prostemu przepisowi Pawła! Wykorzystaj sodę i sekretny składnik, by cieszyć się smakiem domowego pieczywa!
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Królik w sosie pieczarkowym
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Chutney z ananasa
- Dżem z włoskich śliwek
- Sałatka z owocami morza
- Bułeczki z chili
- Kapuśniak gryczany
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Zupa chrzanowa
- Sałatka z pitają
- Sałatka z karmelizowanymi rzodkiewkami
- Maślane rogaliki
- Zakwas żytni
- Schab z morelami
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Wegański twarożek z ziołami
- Sernik na zimno z mango
- Pudding chia z owocami leśnymi
- Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
- Smoothie pancakes
- Ciasto na makaron
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Pita z serem graviera
- Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Wegańskie makiełki
- Śląskie makówki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)