Chlebek proteinowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • formę keksową o długości ok. 30 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Natłuścić formę keksową.

KROK 1: MIESZANIE I PIECZENIE CIASTA

Twaróg z jajkami mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku miksującym 15 sekund/prędkość 4. Dodać pozostałe składniki i mieszać je (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 4. Ciasto przełożyć do formy i piec 55 minut.

KROK 2: STUDZENIE CHLEBKA

Upieczony chlebek zostawić 10 minut w formie, po czym ostrożnie go wyjąć i ułożyć na kratce do studzenia ciast.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!