
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- formę keksową o długości ok. 30 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Natłuścić formę keksową.
KROK 1: MIESZANIE I PIECZENIE CIASTA
Twaróg z jajkami mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku miksującym 15 sekund/prędkość 4. Dodać pozostałe składniki i mieszać je (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 4. Ciasto przełożyć do formy i piec 55 minut.
KROK 2: STUDZENIE CHLEBKA
Upieczony chlebek zostawić 10 minut w formie, po czym ostrożnie go wyjąć i ułożyć na kratce do studzenia ciast.
Komentarze (0)