Chlebek w stylu włoskim

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • sitko o drobnych oczkach
  • papier do pieczenia
  • patyczek do ciasta
  • blaszkę do pieczenia o wymiarach 10 x 22 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: ŁĄCZYMY KEFIR I JAJKA

Kefir i jajka łączymy w dużej misce. Dodajemy oliwę z oliwek.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Suszone pomidory i mozzarellę kroimy w kosteczkę. Bazylię szatkujemy.

Krok 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną przesiewamy przez sitko do dużej miski. Dodajemy bazylię, suszone pomidory i mozzarellę. Całość mieszamy.

Do suchych składników dodajemy mokre. Całość ponownie mieszamy.

Krok 4: PIECZEMY CHLEBEK

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 45 minut lub do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystudzenia. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!