Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy,
- grill lub patelnie grillowa.
KROK 1: Przygotowujemy pesto
Orzeszki piniowe podprażamy na suchej patelni na złoty kolor. Wszystkie składniki pesto umieszczamy na desce i siekamy tak długo, aż uzyskamy pastę.
KROK 2: Kroimy składniki dania
Piersi kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym. Przecinamy je na pół w płaszczyźnie poziomej. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm. Dodajemy posiekaną bazylię i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ocet balsamiczny i oliwę. Mozzarellę kroimy w kostkę 1 x 1 cm. Doprawiamy cukrem.
KROK 3: Grillujemy kurczaka
Kurczaka grillujemy maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Z jednej strony nakładamy pesto, układamy na nim pomidory i porcje mozzarelli. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Masz ochotę na szybką i aromatyczną przekąskę? Wypróbuj bruschettę, na której królują krewetki i awokado!
Kurczak z sałatką z cykorii i ziemniakami
Wypróbuj przepis na kurczaka inspirowany podróżami Karola! W lekkim sosie pomidorowym, z sałatką z cykorii i ziemniakami smakuje wyśmienicie.
Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Klasyka w stylu włoskim, i to w dwóch wersjach! Przygotuj sałatkę Cezar według przepisu Karola i sprawdź, która z nich wejdzie na stałe do Twojego menu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Odchudzone lasagne
- Tatar wołowy
- Minestrone – zupa z makaronem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Indyk caprese
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Szparagi z szynką parmeńską
- Kanapka z kurczakiem
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Sorbet kiwi na patyku
- Marynowana mozzarella
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
- Nalewka z głogu
- Tort migdałowy "Mandorla"
- Wieniec wielkanocny
- Kotlety jajeczne
- Tort czekoladowo-orzechowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)