Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy,
  • grill lub patelnie grillowa.

KROK 1: Przygotowujemy pesto

Orzeszki piniowe podprażamy na suchej patelni na złoty kolor. Wszystkie składniki pesto umieszczamy na desce i siekamy tak długo, aż uzyskamy pastę.

KROK 2: Kroimy składniki dania

Piersi kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym. Przecinamy je na pół w płaszczyźnie poziomej. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm. Dodajemy posiekaną bazylię i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ocet balsamiczny i oliwę. Mozzarellę kroimy w kostkę 1 x 1 cm. Doprawiamy cukrem.

KROK 3: Grillujemy kurczaka

Kurczaka grillujemy maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Z jednej strony nakładamy pesto, układamy na nim pomidory i porcje mozzarelli. Dekorujemy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram