Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy,
- grill lub patelnie grillowa.
KROK 1: Przygotowujemy pesto
Orzeszki piniowe podprażamy na suchej patelni na złoty kolor. Wszystkie składniki pesto umieszczamy na desce i siekamy tak długo, aż uzyskamy pastę.
KROK 2: Kroimy składniki dania
Piersi kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym. Przecinamy je na pół w płaszczyźnie poziomej. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm. Dodajemy posiekaną bazylię i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ocet balsamiczny i oliwę. Mozzarellę kroimy w kostkę 1 x 1 cm. Doprawiamy cukrem.
KROK 3: Grillujemy kurczaka
Kurczaka grillujemy maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Z jednej strony nakładamy pesto, układamy na nim pomidory i porcje mozzarelli. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)