Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajko delikatnie roztrzepujemy w dość dużej misce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Ciasto nabieramy łyżką i formujemy z niego kulki, które następnie spłaszczamy w dłoniach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Ciasteczka pieczemy przez ok. 10-15 minut, aż nabiorą złotego koloru. Jemy je dopiero wystudzone.
Zobacz podobne
przepisy
Cobbler – owoce pod kruchymi ciasteczkami
Potrójnie owocowy cobbler to prawdziwy klasyk deserów. Nektarynki, borówki i truskawki trafią pod warstwę kruchych ciasteczek, by po zapieczeniu stworzyć wyborną kompozycję. Spróbuj!
Ciasteczka bezglutenowe
Chrupiące i delikatne ciasteczka maślane tym razem w wersji bezglutenowej. To idealny przepis dla osób unikających glutenu, choć są tak pyszne, że z pewnością zasmakują wszystkim miłośnikom słodkości.
Ciasteczka z suszonymi jagodami
Przepyszne ciasteczka bez dodatku cukru to idealna przekąska dla dzieci. Sprawdź, jakie są łatwe do przygotowania i smaczne!
Ciasteczka jaglano-kokosowe
Idealna słodka przekąska dla każdego, w dodatku z zaledwie 6 składników? To muszą być ciasteczka bez glutenu, bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan. To deser, który naprawdę zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Makaron z łososiem i awokado
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
- Koreczki ze schabem w boczku
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Gnocchi dyniowe
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Kawowe babeczki z kubka
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- EKSPRESOWY BIGOS
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Sos chrzanowy
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Ryba pod kruszonką na parze
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Sos koperkowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
496 dni temu
Niestety z podanych w przepisie produktów nie jest to wykonalne:(
odpowiedz