
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajko delikatnie roztrzepujemy w dość dużej misce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Ciasto nabieramy łyżką i formujemy z niego kulki, które następnie spłaszczamy w dłoniach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Ciasteczka pieczemy przez ok. 10-15 minut, aż nabiorą złotego koloru. Jemy je dopiero wystudzone.
Zobacz podobne
przepisy
Cobbler – owoce pod kruchymi ciasteczkami
Potrójnie owocowy cobbler to prawdziwy klasyk deserów. Nektarynki, borówki i truskawki trafią pod warstwę kruchych ciasteczek, by po zapieczeniu stworzyć wyborną kompozycję. Spróbuj!

Bezglutenowe ciasteczka maślane
Chrupiące i delikatne ciasteczka maślane tym razem w wersji bezglutenowej. To idealny przepis dla osób unikających glutenu, choć są tak pyszne, że z pewnością zasmakują wszystkim miłośnikom słodkości.

Ciasteczka z suszonymi jagodami
Przepyszne ciasteczka bez dodatku cukru to idealna przekąska dla dzieci. Sprawdź, jakie są łatwe do przygotowania i smaczne!

Ciasteczka jaglano-kokosowe
Idealna słodka przekąska dla każdego, w dodatku z zaledwie 6 składników? To muszą być ciasteczka bez glutenu, bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan. To deser, który naprawdę zachwyca smakiem.

Komentarze (1)
76 dni temu
Niestety z podanych w przepisie produktów nie jest to wykonalne:(
odpowiedz