Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajko delikatnie roztrzepujemy w dość dużej misce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Ciasto nabieramy łyżką i formujemy z niego kulki, które następnie spłaszczamy w dłoniach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Ciasteczka pieczemy przez ok. 10-15 minut, aż nabiorą złotego koloru. Jemy je dopiero wystudzone.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledź w oleju
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
844 dni temu
Niestety z podanych w przepisie produktów nie jest to wykonalne:(
Odpowiedz