Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- mikser
- formę do ciasta o wymiarach 12 x 30 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Migdały przekładamy do rozdrabniacza i blendujemy, aż powstanie mąka. Śliwki myjemy, suszymy, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do miski dodajemy jajka i cukier. Ubijamy je za pomocą miksera, aż cukier się rozpuści, a masa będzie puszysta. Następnie do składników wsypujemy zmielone migdały i proszek do pieczenia i krótko miksujemy na najniższych obrotach.
KROK 3: PIECZEMY CIASTO
Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie rozkładamy na nim pokrojone śliwki i całość posypujemy płatkami migdałów. Ciasto pieczemy przez ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Brownie z buraków
Słodko i z czekoladą? Tak! Spróbuj brownie z buraków z kokosową posypką!
Wegański tort z malinami i kremem z kaszy jaglanej
Krem na bazie kaszy jaglanej, maliny i czerwony biszkopt: wegański tort wg przepisu Kingi to uczta dla oczu i podniebienia! A to wszystko w całkowicie roślinnym wydaniu. Spróbujesz?
Wegańskie ciasto à la panna cotta
Smak deseru, który pokochał cały świat, ale w całkiem nowej odsłonie! Ciasto panna cotta jest w pełni roślinne, proste i tak pyszne, że przygotujesz je na pewno więcej niż raz.
Jagielnik czekoladowy z jeżynami i czereśniami
Przepyszne ciasto czekoladowe, które swoją strukturą przypomina sernik, a jednak nie ma w nim ani grama sera! Wypróbuj przepis na jagielnik z jeżynami i czereśniami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Sernik krakowski
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)