Ciasto ze śliwkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Masło utrzeć z cukrem. Następnie wbić jajka. Składniki ponownie dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do ciasta. Na koniec dodać śmietanę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i ułożyć na blasze wysmarowanej uprzednio masłem oraz podsypanej bułką tartą. Na ciasto wyłożyć pokrojone na połówki owoce. Z reszty ciasta przygotować kruszonkę. Wysypać na wierzch ciasta. Piec w temperaturze 200ºC przez około 35-40 minut. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!