Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- folię aluminiową
- grill
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY I OWIJAMY SZPARAGI
Plaster szynki parmeńskiej grillujemy, aż będzie chrupki.
Podwójny płat folii aluminiowej rozkładamy na blacie i skrapiamy oliwą. Na warstwę oliwy ścieramy skórkę z cytryny, a całość oprószamy solą i pieprzem.
Układamy na folii kolejny plaster szynki, szparagi i masło. Ponownie ścieramy skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Na szparagach układamy listki świeżej bazylii.
Całość ponownie skrapiamy oliwą i szczelnie zawijamy folią z każdej strony, by masło nie wypłynęło ze środka.
KROK 2: GRILLUJEMY I PODAJEMY SZPARAGI
Grillujemy ok. 6 minut. Gotowe szparagi podajemy z chipsem z szynki parmeńskiej, plastrem surowej szynki i listkami świeżej bazylii. Oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi
Kremowa,delikatna i lekka zupa z białych szparagów z dodatkiem kukurydzianych klusek. Polecam bo jest pyszna.
Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
Pyszne szparagi wraz z innymi warzywami podane na ciepło z purée z trybulą – wypróbuj!
Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.
Szparagi à la caprese
Szukasz przepisu na błyskawiczny, wiosenny obiad? Już nie musisz! Te pieczone szparagi, podane z pomidorkami, mozzarellą mini i świeżą bazylią to danie idealne.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Tatar wołowy
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- Szparagi na 3 sposoby
- Faszerowana pizza z grilla
- Żeberka z tempehu
- Kaszotto z młodą kapustą
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Koktajl sernikowy z malinami
- Precel z szynką
- Omlet sojowy z warzywami
- Precel z łososiem
- Kanapki rybki
- Proteinowe mango lassi
- Kanapka z wędlinami iberyjskimi
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Mrożona matcha latte
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Szparagi zawijane w szynkę
- Zielony koktajl
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
Komentarze (0)