
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- folię aluminiową
- grill
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY I OWIJAMY SZPARAGI
Plaster szynki parmeńskiej grillujemy, aż będzie chrupki.
Podwójny płat folii aluminiowej rozkładamy na blacie i skrapiamy oliwą. Na warstwę oliwy ścieramy skórkę z cytryny, a całość oprószamy solą i pieprzem.
Układamy na folii kolejny plaster szynki, szparagi i masło. Ponownie ścieramy skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Na szparagach układamy listki świeżej bazylii.
Całość ponownie skrapiamy oliwą i szczelnie zawijamy folią z każdej strony, by masło nie wypłynęło ze środka.
KROK 2: GRILLUJEMY I PODAJEMY SZPARAGI
Grillujemy ok. 6 minut. Gotowe szparagi podajemy z chipsem z szynki parmeńskiej, plastrem surowej szynki i listkami świeżej bazylii. Oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)