Cukinia w koperkowej marynacie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności ok. 900 ml
  • sitko

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Cukinię kroimy w plastry. Cebulę siekamy w krążki, a czosnek w plasterki. Cukinię skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy odrobiną soli i odsączamy na sicie.

KROK 2: WYPEŁNIAMY SŁOIKI

Czosnek, cebulę, cukinię i koperek układamy w słoikach.

KROK 3: ZALEWAMY WARZYWA MARYNATĄ

Zagotowujemy wodę z przyprawami i octem. Lekko ostudzoną marynatą zalewamy cukinię w słoikach. Zakręcamy, pasteryzujemy około 10 minut.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!