
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności ok. 900 ml
- sitko
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię kroimy w plastry. Cebulę siekamy w krążki, a czosnek w plasterki. Cukinię skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy odrobiną soli i odsączamy na sicie.
KROK 2: WYPEŁNIAMY SŁOIKI
Czosnek, cebulę, cukinię i koperek układamy w słoikach.
KROK 3: ZALEWAMY WARZYWA MARYNATĄ
Zagotowujemy wodę z przyprawami i octem. Lekko ostudzoną marynatą zalewamy cukinię w słoikach. Zakręcamy, pasteryzujemy około 10 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)