Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik lub frytkownicę beztłuszczową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWO-MIODOWY
Bierzemy małą miseczkę i wkładamy do niej musztardę, miód oraz ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy oliwę i mieszamy ciągle, aż sos stanie się gładki, a składniki będą dobrze połączone. Potem całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Frytki pieczemy w piekarniku lub w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze około 200°C. Mięso przygotowujemy wg instrukcji, która znajduje się na opakowaniu. Cebulę oraz awokado kroimy w drobną kosteczkę, a korniszony na talarki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CAŁE DANIE
Frytki umieszczamy na talerzach. Potem na frytki wykładamy szarpaną wieprzowinę. Całość posypujemy cebulką, awokado, prażoną cebulą oraz korniszonami. Na koniec polewamy sosem miodowo-musztardowym i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
286 dni temu
Co to jest za przepis gdzie główny składnik czyli pulled pork przygotowany wg. instrukcji na opakowaniu? Ja rozumiem, że to jest jakiś produkt dostępny w lidlu, ale albo pasuje napisać jaki dokładnie i w tytule również zaznaczyć, że np. "Curly fries z pulled pork Z PACZKI i sosem musztardowo-miodowym"
Odpowiedz
285 dni temu
Przepis jest przygotowany z gotowego produktu, aby skrócić jego czas przygotowania. Jeśli chcesz zrobić swoją szarpaną wieprzowinę, zachęcamy do skorzystania z tego przepisu Karola: https://kuchnialidla.pl/pulled-pork