Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik lub frytkownicę beztłuszczową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWO-MIODOWY
Bierzemy małą miseczkę i wkładamy do niej musztardę, miód oraz ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy oliwę i mieszamy ciągle, aż sos stanie się gładki, a składniki będą dobrze połączone. Potem całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Frytki pieczemy w piekarniku lub w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze około 200°C. Mięso przygotowujemy wg instrukcji, która znajduje się na opakowaniu. Cebulę oraz awokado kroimy w drobną kosteczkę, a korniszony na talarki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CAŁE DANIE
Frytki umieszczamy na talerzach. Potem na frytki wykładamy szarpaną wieprzowinę. Całość posypujemy cebulką, awokado, prażoną cebulą oraz korniszonami. Na koniec polewamy sosem miodowo-musztardowym i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Pulled pork z jackfruita
W przepisie Kingi jackfruit, czyli owoc chlebowca, zastępuje szarpaną wieprzowinę. Podany z aromatycznym, pikantnym sosem barbecue idealnie sprawdzi się jako pyszny obiad.
Szarpane boczniaki à la pulled pork
Boczniaki są świetnym zamiennikiem mięsa, a do tego smakują wybornie! Odkryj ich możliwości, przygotowując szarpane boczniaki wg przepisu Kingi.
Pulled pork
Poznaj przepis Karola Okrasy na pulled pork – z dodatkiem syropu klonowego, pomidorów i chili! Smakuje doskonale ze świeżą bagietką!
Mandarynkowy pulled pork
Karol zachwyca pomysłem na szarpaną wieprzowinę. Z mandarynkową marynatą smakuje wyśmienicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
- Amerykańskie BBQ
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Kapsalon
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
- Frytki z halloumi z sosem tzatziki
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Frytki z sosem serowym
- Pastrami po filadelfijsku
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- 3 sposoby na winegret
- Sałatka hamburgerowa
- Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
- Pulled pork z jackfruita
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Pulled pork
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)