
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- pucharki
- dzbanek z dzióbkiem
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: WYKŁADAMY LÓD
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości naczynia (ok. 230 ml).
KROK 3: NALEWAMY SYROP MALINOWY
Syrop z malin przelewamy do dzbanuszka z dzióbkiem i ostrożnie, cienkim strumieniem dolewamy do napoju roślinnego z lodem. Do pucharka z napojem przekładamy kilka malin z syropu.
KROK 4: WYKŁADAMY KAWOWĄ PIANKĘ
Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się. Z wierzchu dekorujemy świeżą miętą i malinami
Zobacz podobne
przepisy
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.

Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Dalgona coffee na 3 sposoby
Kawa po koreańsku, czyli dalgona coffee według przepisu Pawła, to połączenie aksamitnej pianki, napojów roślinnych, lodu i słodkich dodatków. Sprawdź 3 sposoby na jej podanie i wybierz swój ulubiony!

DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
Połączenie deseru i kawy – dalgona coffee z tartą czekoladą. Sprawdź, jak przygotować ten pyszny napój według przepisu Pawła Małeckiego!

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
569 dni temu
Kawę rozpuszczalną można ubić każdym mikserem. Naprawdę błyskawicznie się robi.
odpowiedz