DALGONA COFFEE Z MALINAMI

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • wysokie naczynie
  • blender ręczny
  • pucharki
  • dzbanek z dzióbkiem

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ

Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.

Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

KROK 2: WYKŁADAMY LÓD

Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości naczynia (ok. 230 ml).

KROK 3: NALEWAMY SYROP MALINOWY

Syrop z malin przelewamy do dzbanuszka z dzióbkiem i ostrożnie, cienkim strumieniem dolewamy do napoju roślinnego z lodem. Do pucharka z napojem przekładamy kilka malin z syropu.

KROK 4: WYKŁADAMY KAWOWĄ PIANKĘ

Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się. Z wierzchu dekorujemy świeżą miętą i malinami

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    288 dni temu
    Kawę rozpuszczalną można ubić każdym mikserem. Naprawdę błyskawicznie się robi.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!