
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- pucharki
- dzbanek z dzióbkiem
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: WYKŁADAMY LÓD
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości naczynia (ok. 230 ml).
KROK 3: NALEWAMY SYROP MALINOWY
Syrop z malin przelewamy do dzbanuszka z dzióbkiem i ostrożnie, cienkim strumieniem dolewamy do napoju roślinnego z lodem. Do pucharka z napojem przekładamy kilka malin z syropu.
KROK 4: WYKŁADAMY KAWOWĄ PIANKĘ
Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się. Z wierzchu dekorujemy świeżą miętą i malinami
Komentarze (0)