Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- pucharki
- dzbanek z dzióbkiem
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: WYKŁADAMY LÓD
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości naczynia (ok. 230 ml).
KROK 3: NALEWAMY SYROP MALINOWY
Syrop z malin przelewamy do dzbanuszka z dzióbkiem i ostrożnie, cienkim strumieniem dolewamy do napoju roślinnego z lodem. Do pucharka z napojem przekładamy kilka malin z syropu.
KROK 4: WYKŁADAMY KAWOWĄ PIANKĘ
Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się. Z wierzchu dekorujemy świeżą miętą i malinami
Zobacz podobne
przepisy
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!
Dalgona coffee na 3 sposoby
Kawa po koreańsku, czyli dalgona coffee według przepisu Pawła, to połączenie aksamitnej pianki, napojów roślinnych, lodu i słodkich dodatków. Sprawdź 3 sposoby na jej podanie i wybierz swój ulubiony!
DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
Połączenie deseru i kawy – dalgona coffee z tartą czekoladą. Sprawdź, jak przygotować ten pyszny napój według przepisu Pawła Małeckiego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Pierogi z jagodami
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Proste wegańskie brownie z malinami
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Zapiekanka z batatów
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Kompot truskawkowy
- Sałatka warstwowa z szynką
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Wegańska kapusta faszerowana
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Jajka w chmurkach
- Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
491 dni temu
Kawę rozpuszczalną można ubić każdym mikserem. Naprawdę błyskawicznie się robi.
odpowiedz