
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- pucharki
- obieraczkę do warzyw
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: MIKSUJEMY KAKAO Z NAPOJEM ROŚLINNYM
Napój roślinny łączymy w wysokim naczyniu z kakao. Całość miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KAWY
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem z kakao (230 ml). Pucharek wypełniamy do ¾ objętości. Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się.
KROK 4: TRZEMY CZEKOLADĘ
Kawę posypujemy z wierzchu czekoladą startą za pomocą obieraczki do warzyw.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
529 dni temu
Kawa z cukrem nie ubija się na piane .
Odpowiedz