DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • wysokie naczynie
  • blender ręczny
  • pucharki
  • obieraczkę do warzyw

 

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ

Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.

Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

KROK 2: MIKSUJEMY KAKAO Z NAPOJEM ROŚLINNYM

Napój roślinny łączymy w wysokim naczyniu z kakao. Całość miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą.

KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KAWY

Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem z kakao (230 ml). Pucharek wypełniamy do ¾ objętości. Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się.

KROK 4: TRZEMY CZEKOLADĘ

Kawę posypujemy z wierzchu czekoladą startą za pomocą obieraczki do warzyw.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    44 dni temu
    Kawa z cukrem nie ubija się na piane .

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!