
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- pucharki
- obieraczkę do warzyw
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: MIKSUJEMY KAKAO Z NAPOJEM ROŚLINNYM
Napój roślinny łączymy w wysokim naczyniu z kakao. Całość miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KAWY
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem z kakao (230 ml). Pucharek wypełniamy do ¾ objętości. Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się.
KROK 4: TRZEMY CZEKOLADĘ
Kawę posypujemy z wierzchu czekoladą startą za pomocą obieraczki do warzyw.
Komentarze (0)