Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki o pojemności 300 ml – 3 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TAPIOKĘ
Kulki tapioki moczymy w zimnej wodzie przez 10-15 minut. Odcedzamy i przekładamy do rondelka.
Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, często mieszając (gotujemy do momentu, w którym kulki tapioki zrobią się przezroczyste, a całość zgęstnieje). Masę przelewamy do 3 słoiczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FRUŻELINĘ JAGODOWĄ
Jagody przekładamy do rondelka, zalewamy 100 ml wody i dosypujemy cukier. Całość zagotowujemy. W szklance mieszamy skrobię ziemniaczaną z pozostałą ilością wody. Mieszankę dodajemy do jagód i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gotową frużelinę wykładamy na masę z tapioki. Studzimy.
Deser podajemy ze świeżymi owocami. Przechowujemy w lodówce do 4 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Szarlotkowy pudding chia
Smak szarlotki w wydaniu puddingowym? Czemu nie! Spróbuj tego delikatnego puddingu z chia, jabłkami i cynamonem. Ostrzegamy – od razu skradnie Twoje serce!
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Tort z sosem z czerwonych owoców
- Pudding z letnich owoców
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Babeczki z jeżynami
- Tarta z masą krówkową i figami
- Pudding z chia
- Jogurtowy sernik na zimno
- Klasyczna sałatka grecka
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Zasmażana młoda kapusta
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Makówki śląskie
- Pudding chia z solonym karmelem
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Lody truskawkowe z bazylią
- Herbaciane paluszki
- Lody domowe w dwóch smakach
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Raita z ogórków i bakłażana
- Risotto – klasyczny przepis
- Chorwacki pilaw z jagnięciną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
600 dni temu
Dziś zrobiłem DESER Z TAPIOKĄ według przepisu. Dobry. Polecam
odpowiedz