
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki o pojemności 300 ml – 3 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TAPIOKĘ
Kulki tapioki moczymy w zimnej wodzie przez 10-15 minut. Odcedzamy i przekładamy do rondelka.
Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, często mieszając (gotujemy do momentu, w którym kulki tapioki zrobią się przezroczyste, a całość zgęstnieje). Masę przelewamy do 3 słoiczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FRUŻELINĘ JAGODOWĄ
Jagody przekładamy do rondelka, zalewamy 100 ml wody i dosypujemy cukier. Całość zagotowujemy. W szklance mieszamy skrobię ziemniaczaną z pozostałą ilością wody. Mieszankę dodajemy do jagód i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gotową frużelinę wykładamy na masę z tapioki. Studzimy.
Deser podajemy ze świeżymi owocami. Przechowujemy w lodówce do 4 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!

Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!

Szarlotkowy pudding chia
Smak szarlotki w wydaniu puddingowym? Czemu nie! Spróbuj tego delikatnego puddingu z chia, jabłkami i cynamonem. Ostrzegamy – od razu skradnie Twoje serce!

Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!

Komentarze (1)
176 dni temu
Dziś zrobiłem DESER Z TAPIOKĄ według przepisu. Dobry. Polecam
odpowiedz