Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki o pojemności 300 ml – 3 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TAPIOKĘ
Kulki tapioki moczymy w zimnej wodzie przez 10-15 minut. Odcedzamy i przekładamy do rondelka.
Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, często mieszając (gotujemy do momentu, w którym kulki tapioki zrobią się przezroczyste, a całość zgęstnieje). Masę przelewamy do 3 słoiczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FRUŻELINĘ JAGODOWĄ
Jagody przekładamy do rondelka, zalewamy 100 ml wody i dosypujemy cukier. Całość zagotowujemy. W szklance mieszamy skrobię ziemniaczaną z pozostałą ilością wody. Mieszankę dodajemy do jagód i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gotową frużelinę wykładamy na masę z tapioki. Studzimy.
Deser podajemy ze świeżymi owocami. Przechowujemy w lodówce do 4 dni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
947 dni temu
Dziś zrobiłem DESER Z TAPIOKĄ według przepisu. Dobry. Polecam
Odpowiedz