
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki o pojemności 300 ml – 3 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TAPIOKĘ
Kulki tapioki moczymy w zimnej wodzie przez 10-15 minut. Odcedzamy i przekładamy do rondelka.
Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, często mieszając (gotujemy do momentu, w którym kulki tapioki zrobią się przezroczyste, a całość zgęstnieje). Masę przelewamy do 3 słoiczków.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FRUŻELINĘ JAGODOWĄ
Jagody przekładamy do rondelka, zalewamy 100 ml wody i dosypujemy cukier. Całość zagotowujemy. W szklance mieszamy skrobię ziemniaczaną z pozostałą ilością wody. Mieszankę dodajemy do jagód i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gotową frużelinę wykładamy na masę z tapioki. Studzimy.
Deser podajemy ze świeżymi owocami. Przechowujemy w lodówce do 4 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
870 dni temu
Dziś zrobiłem DESER Z TAPIOKĄ według przepisu. Dobry. Polecam
odpowiedz