Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ
Do miski do mieszania dodajemy mleko, skrobię, cukier wanilinowy, żółtka oraz sól. Na misę robota zakładamy pokrywkę bez miarki i gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 10 minut / temperatura: 90°C / obroty: 1.
WSKAZÓWKA: Jeśli budyń nie zgęstnieje wystarczająco, używaj tego samego programu przez kolejne 2-3 minuty.
KROK 2: PODAJEMY BUDYŃ
Gotowy budyń przelewamy do miseczek i dekorujemy wedle uznania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Guacamole
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)