Domowy budyń
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ

Do miski do mieszania dodajemy mleko, skrobię, cukier wanilinowy, żółtka oraz sól. Na misę robota zakładamy pokrywkę bez miarki i gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 10 minut / temperatura: 90°C / obroty: 1.

WSKAZÓWKA: Jeśli budyń nie zgęstnieje wystarczająco, używaj tego samego programu przez kolejne 2-3 minuty.

KROK 2: PODAJEMY BUDYŃ

Gotowy budyń przelewamy do miseczek i dekorujemy wedle uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!