Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blender kielichowy
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mleczko kokosowe przechowuj w lodówce i jego dobrze schłodzoną, gęstą część ubij na bitą śmietanę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY I MIKSUJEMY DYNIĘ
Dynię pieczemy przez ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie miksujemy ją na purée.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI
Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem oraz cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DYNIOWEGO MILKSHAKE’A
Korzenne purée łączymy w kielichu blendera z bananem, mlekiem oraz jogurtem i miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do wysokich szklanek.
KROK 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY DYNIOWEGO MILKSHAKE’A
Milkshake’a dekorujemy ubitą śmietanką kokosową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego, oraz drobno pokruszonymi ciasteczkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)