zobacz film Dyniowy milkshake

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • blender kielichowy

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Mleczko kokosowe przechowuj w lodówce i jego dobrze schłodzoną, gęstą część ubij na bitą śmietanę.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PIECZEMY I MIKSUJEMY DYNIĘ

Dynię pieczemy przez ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie miksujemy ją na purée.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI

Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem oraz cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DYNIOWEGO MILKSHAKE’A

Korzenne purée łączymy w kielichu blendera z bananem, mlekiem oraz jogurtem i miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do wysokich szklanek.

KROK 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY DYNIOWEGO MILKSHAKE’A

Milkshake’a dekorujemy ubitą śmietanką kokosową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego, oraz drobno pokruszonymi ciasteczkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!