Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
-
blender kielichowy
-
papierowe słomki
Shake
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Szpinak łączymy z bananem w kielichu blendera. Dodajemy kakao i nasiona chia. Całość zalewamy napojem migdałowym.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI I PODAJEMY SHAKE
Miksujemy składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Shake przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.
Smoothie
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Liście jarmużu wkładamy do kielicha blendera. Jabłko ze skórką kroimy na cząstki i dodajemy do jarmużu.
Krok 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY SMOOTHIE
Całość zalewamy shotem imbirowym i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Smoothie przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
680 dni temu
Witam czy można przygotować dzień wcześniej nie straci na wartości
Odpowiedz
680 dni temu
Przygotowanie napojów jest tak szybkie, że raczej zachęcamy, aby przygotowywać je bezpośrednio przed podaniem. Możesz oczywiście spróbować zrobić je dzień wcześniej, jednak koniecznie trzeba przechowywać je w lodówce.