zobacz film Ekspresowy shake i smoothie

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender kielichowy

  • papierowe słomki

Shake 

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Szpinak łączymy z bananem w kielichu blendera. Dodajemy kakao i nasiona chia. Całość zalewamy napojem migdałowym.

Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI I PODAJEMY SHAKE

Miksujemy składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Shake przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.

Smoothie 

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Liście jarmużu wkładamy do kielicha blendera. Jabłko ze skórką kroimy na cząstki i dodajemy do jarmużu.

Krok 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY SMOOTHIE

Całość zalewamy shotem imbirowym i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Smoothie przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    338 dni temu
    Witam czy można przygotować dzień wcześniej nie straci na wartości

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    338 dni temu
    Przygotowanie napojów jest tak szybkie, że raczej zachęcamy, aby przygotowywać je bezpośrednio przed podaniem. Możesz oczywiście spróbować zrobić je dzień wcześniej, jednak koniecznie trzeba przechowywać je w lodówce.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!