Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Gotujemy ryż i kalarepę
Kalarepę obieramy i wydrążamy, pozostawiając przy tym ścianki o grubości ok. 1 cm. Miąższ odkładamy na bok. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 10 minut. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Warzywa mieszamy
Miąższ kalarepy grubo siekamy. Paprykę i cebule dymki oczyszczamy, z papryki usuwamy nasiona, oba składniki drobno siekamy. Podsmażamy razem z posiekaną kalarepą na gorącym maśle przez 5 minut, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Dodajemy z ryżem do warzyw i mieszamy, doprawiamy do smaku. Goudę ścieramy na tarce – połowę dodajemy do warzyw i mieszamy.
Krok 3: Faszerujemy kalarepę
Ugotowaną kalarepę osączamy, wypełniamy masą. Pozostały farsz przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, umieszczamy w nim kalarepę i posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Faszerowane pomidorki koktajlowe
Niespodziewana wizyta gości? Warto mieć w zanadrzu szybki przepis na ciepłą pomidorową przekąskę z serowym farszem.
Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
Potrawa rodem z Grecji, uwielbiana we Francji. Ty też pokochasz soczyste pomidory wypełnione, mięsnym farszem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z dyni
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Racuchy z jabłkami
- Lody arbuzowe na patyku
- Faszerowana dynia piżmowa
- Steki z kapusty
- Sałatka z brukselki
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
- Kalarepa faszerowana grochem
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- Grzybki
- Chińskie ciasteczka z wróżbą
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Szarlotka z winogronem
- Łosoś i jajka pieczone w chlebie
- Mrożony jogurt z owocami
- Sałatkowe wrapy
- Minitorciki czekoladowo-migdałowe
- Kajmak na trzy sposoby
- Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
- Polędwiczka w pieprzu z brukselką
- Śląska szpajza cytrynowa
- Wegańskie flaczki z boczniaków
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2361 dni temu
Dawno nie jadłam kalarepy, a ten przepis okazał się rewelacyjny! Polecam!:)
odpowiedz
2458 dni temu
Uwielbiam Kalarepę, w końcu zagościła w przepisach. Na pewno skorzystam:)
odpowiedz