zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wysoki dzbanek
  • blender

 

Krok 1: Blendujemy składniki zupy

Z pokrojonych w ćwiartki pomidorów wycinamy gniazda nasienne. W dzbanku łączymy pomidory z octem, sosem i połową oliwy. Doprawiamy solą. Czosnek i chili kroimy w plasterki i dodajemy do zupy razem z siekaną bazylią oraz porwaną na mniejsze kawałki kajzerką. Całość blendujemy na gładką, jednolitą masę.

Blendując, dolewamy resztę oliwy, by zagęścić konsystencję zupy. Dodajemy kostki lodu i ponownie blendujemy.

Gotową zupę przelewamy do miseczek i przed podaniem skrapiamy oliwą.

Krok 2: Przygotowujemy dodatki

Pokrojone w kostkę skórki pomidorów z miąższem łączymy z posiekanym w plasterki czosnkiem. Doprawiamy octem i solą, przekładamy do miseczki.

Chili kroimy w plasterki, a szalotkę w piórka i podajemy w osobnych miseczkach. Kajzerkę kroimy w plastry i również podajemy z zupą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram