Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Szpinak rozmrozić i bardzo dobrze wycisnąć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Mielenie pieprzu
Ziarenka różowego pieprzu wrzucić do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, po czym przesypać do innego naczynia.
Krok 2: Przygotowanie ciasta szpinakowego
Szpinak włożyć do pojemnika miksującego, dodać mleko i mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Dodać mąkę, jajka, olej, proszek do pieczenia i 2 szczypty soli, mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia i odstawić na 10 minut. Umyć pojemnik miksujący.
Krok 3: Przygotowanie kremu serowego
Do pojemnika włożyć ser, koperek, sok i skórkę z cytryny, chrzan, po 2 szczypty soli i pieprzu. Mieszać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Krem serowy przełożyć do innego naczynia, ponownie przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4: Pieczenie i układanie gofrów
Z ciasta szpinakowego upiec 4 gofry i ostudzić je na kratce do ciasta. Kremem serowym posmarować 3 gofry, odłożyć 2 łyżki kremu. Podzielić łososia na 4 kawałki, 3 kawałki położyć na posmarowanych gofrach. Ułożyć gofry jeden na drugim, przykryć nieposmarowanym gofrem.
Krok 5: Dekorowanie gofrów
Tort z gofrów posmarować pozostałym kremem serowym, udekorować łososiem, kawiorem i ziarenkami pieprzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)