Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Szpinak rozmrozić i bardzo dobrze wycisnąć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Mielenie pieprzu
Ziarenka różowego pieprzu wrzucić do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, po czym przesypać do innego naczynia.
Krok 2: Przygotowanie ciasta szpinakowego
Szpinak włożyć do pojemnika miksującego, dodać mleko i mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Dodać mąkę, jajka, olej, proszek do pieczenia i 2 szczypty soli, mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia i odstawić na 10 minut. Umyć pojemnik miksujący.
Krok 3: Przygotowanie kremu serowego
Do pojemnika włożyć ser, koperek, sok i skórkę z cytryny, chrzan, po 2 szczypty soli i pieprzu. Mieszać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Krem serowy przełożyć do innego naczynia, ponownie przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4: Pieczenie i układanie gofrów
Z ciasta szpinakowego upiec 4 gofry i ostudzić je na kratce do ciasta. Kremem serowym posmarować 3 gofry, odłożyć 2 łyżki kremu. Podzielić łososia na 4 kawałki, 3 kawałki położyć na posmarowanych gofrach. Ułożyć gofry jeden na drugim, przykryć nieposmarowanym gofrem.
Krok 5: Dekorowanie gofrów
Tort z gofrów posmarować pozostałym kremem serowym, udekorować łososiem, kawiorem i ziarenkami pieprzu.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.
Gofry wytrawne z warzywami
Gofry smakują doskonale także bez słodkich dodatków – zamiast nich podsmażone warzywa i ziołowy serek!
Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!
Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Kompot z suszu z cytryną
- Sernik krakowski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sernik piernikowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)