Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Golonki myjemy, wkładamy do sporego garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy tyle wody, żeby przykryła golonki. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, gotujemy do miękkości około 2, a nawet 3 godzin. Wyjmujemy i ostudzamy.
Czosnek bardzo drobno siekamy. Z 250 ml piwa i pozostałych składników przygotowujemy marynatę.
Skórkę na golonkach nacinamy w kratkę, golonki zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny. Golonki co jakiś czas obracamy w marynacie.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i ustawiamy opcję grill. Golonki wyjmujemy z marynaty, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 40 minut, co jakiś czas polewając wytwarzającym się podczas pieczenia sokiem oraz pozostałymi 150 ml piwa.
Zobacz podobne
przepisy
Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
Wyjątkowe połączenie smaków i aromatów inspirowane kuchnią staropolską. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach!
Żeberka w miodzie i pomidorach
Marynowane i pieczone w piekarniku żeberka - w ten sposób grillowym klimatem możesz cieszyć się przez cały rok!
Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.
Golonka pieczona po bawarsku
Klasyczny przepis na golonkę w marynacie z ciemnego piwa. Z zapiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą smakuje wybornie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Kiełbaski piwne z grilla
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Kurczak w sojowej marynacie
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Warzywa w tempurze
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Filet z kurczaka z pigwą
- Makaron w sosie sojowym
- Chili z indykiem
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
- Zakwas żytni
- "Hiszpańskie gołąbki" z chorizo w pomidorach z karczochami
- Wegański green bowl
- Mandarynkowy pulled pork
- Tarta ze śliwkami i orzechami pekan
- Palia w cytrynach
- Ziołowa lemoniada
- Tumbet
- Tort szwarcwaldzki z wiśniami
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Penne z salsą freddo
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3526 dni temu
Golonka pyszna. Rodzina byla zadowolona. Polecam
odpowiedz
3748 dni temu
Pyszności ;) w końcu jakaś pyszna opcja na golonkę.
odpowiedz