Golonka na sposób azjatycki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Golonki myjemy, wkładamy do sporego garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy tyle wody, żeby przykryła golonki. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, gotujemy do miękkości około 2, a nawet 3 godzin. Wyjmujemy i ostudzamy.

Czosnek bardzo drobno siekamy. Z 250 ml piwa i pozostałych składników przygotowujemy marynatę.

Skórkę na golonkach nacinamy w kratkę, golonki zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny. Golonki co jakiś czas obracamy w marynacie.

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i ustawiamy opcję grill. Golonki wyjmujemy z marynaty, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 40 minut, co jakiś czas polewając wytwarzającym się podczas pieczenia sokiem oraz pozostałymi 150 ml piwa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ewelina Ewelina
    3526 dni temu
    Golonka pyszna. Rodzina byla zadowolona. Polecam

    odpowiedz

  • Magika Magika
    3748 dni temu
    Pyszności ;) w końcu jakaś pyszna opcja na golonkę.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!