Golonka na sposób azjatycki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Golonki myjemy, wkładamy do sporego garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy tyle wody, żeby przykryła golonki. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, gotujemy do miękkości około 2, a nawet 3 godzin. Wyjmujemy i ostudzamy.
Z podanych składników przygotowujemy marynatę.
Skórkę na golonkach nacinamy w kratkę, golonki zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny. Golonki co jakiś czas obracamy w marynacie.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i ustawiamy opcję grill. Golonki wyjmujemy z marynaty, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 40 minut, co jakiś czas polewając wytwarzającym się podczas pieczenia sokiem oraz piwem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ewelina Ewelina
    1185 dni temu
    Golonka pyszna. Rodzina byla zadowolona. Polecam

    odpowiedz

  • Magika Magika
    1407 dni temu
    Pyszności ;) w końcu jakaś pyszna opcja na golonkę.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram