
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/malakser
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Marynujemy indyka
Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Przed smażeniem, wyciągamy indyka z lodówki wcześniej – aby osiągnął temperaturę pokojową.
Krok 2: Podsmażamy szparagi
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy indyka
Na osobnej patelni smażymy kotlety z indyka na złoty kolor. Następnie przekładamy je na talerz i podajemy ze szparagami, posypane tartym serem grana padano, posiekaną natką pietruszki i kilkoma czarnymi oliwkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po tajsku
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Sos aioli
- Butter chicken
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Leczo
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak myć warzywa i owoce?
- Jak zrobić idealny bekon?
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)