Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/malakser
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Marynujemy indyka
Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Przed smażeniem, wyciągamy indyka z lodówki wcześniej – aby osiągnął temperaturę pokojową.
Krok 2: Podsmażamy szparagi
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy indyka
Na osobnej patelni smażymy kotlety z indyka na złoty kolor. Następnie przekładamy je na talerz i podajemy ze szparagami, posypane tartym serem grana padano, posiekaną natką pietruszki i kilkoma czarnymi oliwkami.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
Indyk, jako wykwintny drób, zasługuje na równie wysublimowaną oprawę. Podaj go z pieczoną gruszką i pleśniowym serem.
Faszerowane ciabatty
Smakowite i sycące kanapki na ciepło, podane z pomidorowo-paprykową pastą oraz delikatnym mięsem mielonym z indyka.
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!
Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Kurczak z chili
- Warzywa w tempurze
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Klopsiki z sosem borówkowym
- Chili z indykiem
- Pieczone szparagi à la caprese
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Ratatouille z serem pleśniowym
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Walentynkowe serduszka
- Placek brzoskwiniowy z orzechami
- Hamburgery orzechowe w chlebie
- Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Chłodnik z botwiny
- Talarki pumpernikla z burakami
- Deser cassata alla siciliana
- Warstwowa panna cotta
- Seromakowiec
- Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)