Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/malakser
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Marynujemy indyka
Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Przed smażeniem, wyciągamy indyka z lodówki wcześniej – aby osiągnął temperaturę pokojową.
Krok 2: Podsmażamy szparagi
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Krok 3: Smażymy indyka
Na osobnej patelni smażymy kotlety z indyka na złoty kolor. Następnie przekładamy je na talerz i podajemy ze szparagami, posypane tartym serem grana padano, posiekaną natką pietruszki i kilkoma czarnymi oliwkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)