zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender/malakser
  • tłuczek do mięsa

Krok 1: Marynujemy indyka

Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Przed smażeniem, wyciągamy indyka z lodówki wcześniej – aby osiągnął temperaturę pokojową.

Krok 2: Podsmażamy szparagi

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę, a następnie kroimy w grubsze kawałki. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą i pieprzem.

Krok 3: Smażymy indyka

Na osobnej patelni smażymy kotlety z indyka na złoty kolor. Następnie przekładamy je na talerz i podajemy ze szparagami, posypane tartym serem grana padano, posiekaną natką pietruszki i kilkoma czarnymi oliwkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram