
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: Marynujemy pierś indyka
Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ząbek czosnku rozgniatamy i siekamy wraz z tymiankiem. Dodajemy sól i skórkę otartą z cytryny. Na tę mieszankę wylewamy oliwę – całość siekamy i rozcieramy nożem (mieszankę możemy również utrzeć w moździerzu). Mięso marynujemy z obu stron i odkładamy.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Musztardę, miód, suszone pomidory i ocet balsamiczny blendujemy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody lub wina. Następnie dolewamy oliwę z suszonych pomidorów – ponownie blendujemy.
KROK 3: Podajemy danie
Mięso grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Sos wykładamy na talerz. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na sos wykładamy rukolę, układamy plastry pieczarek. Ser grana padano kroimy obieraczką do warzyw i przekładamy na talerz. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
1956 dni temu
Czy mieso trzeba usmazyc na patelni grylowej? Czy może być zwykla?
Odpowiedz
1955 dni temu
Kornelio, możesz przesmażyć mięso na zwykłej patelni.
2749 dni temu
Witam, czy do tego przepisu pasowałaby również pierś z kurczaka? Z góry dziękuje
Odpowiedz
2749 dni temu
Oczywiście :)
3020 dni temu
Dla ładnego wyglądu zgrillowalem jeszcze żółtą cukinie,którą ułozylem na sałacie. Brak mi słów zeby opisać to danie! Panie Karolu jesteś moim bogiem! Dziękuję.
Odpowiedz