Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: Marynujemy pierś indyka
Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ząbek czosnku rozgniatamy i siekamy wraz z tymiankiem. Dodajemy sól i skórkę otartą z cytryny. Na tę mieszankę wylewamy oliwę – całość siekamy i rozcieramy nożem (mieszankę możemy również utrzeć w moździerzu). Mięso marynujemy z obu stron i odkładamy.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Musztardę, miód, suszone pomidory i ocet balsamiczny blendujemy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody lub wina. Następnie dolewamy oliwę z suszonych pomidorów – ponownie blendujemy.
KROK 3: Podajemy danie
Mięso grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Sos wykładamy na talerz. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na sos wykładamy rukolę, układamy plastry pieczarek. Ser grana padano kroimy obieraczką do warzyw i przekładamy na talerz. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Krem z gotowanym indykiem
Pietruszka, seler i kalafior, a do tego gotowany indyk z nutą cytrynową. Poznaj przepis Karola Okrasy na zupę, którą pokochają dzieci!
Cukiniowe spaghetti z indykiem
Zobacz, jak przygotować lekki makaron z cukinii! W połączeniu z warzywnym sosem i klopsikami z mięsa indyczego zachwyci nawet największego niejadka!
Pieczone burgery z indyka
Karol Okrasa podpowiada, jak przygotować domowy fast food – burgery z indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów.
Makaron z soczewicą i kawałkami indyka
Czy makaron dobrze komponuje się z soczewicą i indykiem? Oczywiście, że tak! Sprawdź sam!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik piernikowy
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1661 dni temu
Czy mieso trzeba usmazyc na patelni grylowej? Czy może być zwykla?
odpowiedz
1660 dni temu
Kornelio, możesz przesmażyć mięso na zwykłej patelni.
2454 dni temu
Witam, czy do tego przepisu pasowałaby również pierś z kurczaka? Z góry dziękuje
odpowiedz
2454 dni temu
Oczywiście :)
2725 dni temu
Dla ładnego wyglądu zgrillowalem jeszcze żółtą cukinie,którą ułozylem na sałacie. Brak mi słów zeby opisać to danie! Panie Karolu jesteś moim bogiem! Dziękuję.
odpowiedz