Tagliata z indyka z rukolą

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • patelnię grillową

KROK 1: Marynujemy pierś indyka

Pierś indyka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ząbek czosnku rozgniatamy i siekamy wraz z tymiankiem. Dodajemy sól i skórkę otartą z cytryny. Na tę mieszankę wylewamy oliwę – całość siekamy i rozcieramy nożem (mieszankę możemy również utrzeć w moździerzu). Mięso marynujemy z obu stron i odkładamy.

KROK 2: Przygotowujemy sos

Musztardę, miód, suszone pomidory i ocet balsamiczny blendujemy. Jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody lub wina. Następnie dolewamy oliwę z suszonych pomidorów – ponownie blendujemy.

KROK 3: Podajemy danie

Mięso grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Sos wykładamy na talerz. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na sos wykładamy rukolę, układamy plastry pieczarek. Ser grana padano kroimy obieraczką do warzyw i przekładamy na talerz. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Pieczone burgery z indyka

Karol Okrasa podpowiada, jak przygotować domowy fast food – burgery z indyka z dodatkiem ciecierzycy i suszonych pomidorów.

Pieczone burgery z indyka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron z soczewicą i kawałkami indyka

Czy makaron dobrze komponuje się z soczewicą i indykiem? Oczywiście, że tak! Sprawdź sam!

Makaron z soczewicą i kawałkami indyka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Kornelia Kornelia
    1859 dni temu
    Czy mieso trzeba usmazyc na patelni grylowej? Czy może być zwykla?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1859 dni temu
    Kornelio, możesz przesmażyć mięso na zwykłej patelni.
  • Ola Ola
    2653 dni temu
    Witam, czy do tego przepisu pasowałaby również pierś z kurczaka? Z góry dziękuje

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2653 dni temu
    Oczywiście :)
  • gzes gzes
    2924 dni temu
    Dla ładnego wyglądu zgrillowalem jeszcze żółtą cukinie,którą ułozylem na sałacie. Brak mi słów zeby opisać to danie! Panie Karolu jesteś moim bogiem! Dziękuję.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!