Jajka faszerowane z awokado i wędzonym łososiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY I OBIERAMY JAJKA

Gotujemy jaja na twardo – wkładamy je do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut. Następnie schładzamy je w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ 

Z jajek wyjmujemy żółtka i przekładamy do blendera.. Dodajemy miąższ awokado, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

KROK 3: FASZERUJEMY I DEKORUJEMY JAJKA

Faszerujemy połówki jajek przygotowaną masą z awokado. Każdą połówkę dekorujemy plasterkiem wędzonego łososia oraz świeżym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.

Jajka faszerowane awokado

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Jajka faszerowane z szynką

Rzeżucha to doskonały dodatek do wiosennych potraw! A z jajkami, szynką i serkiem śmietankowym smakuje wyśmienicie!

Jajka faszerowane z szynką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami

Spróbuj jajek z farszem w nieco innym wydaniu – z oliwkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii z listkiem bazylii.

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!