
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- tortownicę o średnicy 32 cm
Krok 1: Przygotowujemy masę morelową
Morele zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 1 godzinę do namoczenia. Do miseczki wkładamy żelatynę, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt wlewamy do kielicha blendera, dodajemy odsączone morele i żelatynę, startą skórkę z cytryny. Blendujemy. Masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 2: Przygotowujemy masę migdałową
Żelatynę umieszczamy w miseczce, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt blendujemy z ksylitolem i żelatyną. Dodajemy płatki migdałów i mieszamy. Masę wylewamy na zastygniętą warstwę masy morelowej. Wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.
Krok 3: Zalewamy ciasto galaretką
Galaretkę przygotowujemy według wskazań na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Karambole kroimy w plastry i wykładamy na wierzch masy migdałowej. Całość zalewamy galaretką. Odstawiamy ponownie do lodówki na co najmniej godzinę. Aby wyciągnąć deser z formy, okrawamy go nożem blisko brzegu.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ramen
- Gulasz wołowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z cukinią
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
- Arancini – kulki ryżowe
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Risotto z kurczakiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)