Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- tortownicę o średnicy 32 cm
Krok 1: Przygotowujemy masę morelową
Morele zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 1 godzinę do namoczenia. Do miseczki wkładamy żelatynę, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt wlewamy do kielicha blendera, dodajemy odsączone morele i żelatynę, startą skórkę z cytryny. Blendujemy. Masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 2: Przygotowujemy masę migdałową
Żelatynę umieszczamy w miseczce, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jogurt blendujemy z ksylitolem i żelatyną. Dodajemy płatki migdałów i mieszamy. Masę wylewamy na zastygniętą warstwę masy morelowej. Wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.
Krok 3: Zalewamy ciasto galaretką
Galaretkę przygotowujemy według wskazań na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Karambole kroimy w plastry i wykładamy na wierzch masy migdałowej. Całość zalewamy galaretką. Odstawiamy ponownie do lodówki na co najmniej godzinę. Aby wyciągnąć deser z formy, okrawamy go nożem blisko brzegu.
Zobacz podobne
przepisy
Karidopita, czyli greckie ciasto orzechowe z kremem jogurtowym
Pełne korzennych aromatów i cytrusowych nut - prawdziwie greckie ciasto!
Ciasto gryczano-jogurtowe
Upiecz gryczany biszkopt i przełóż go domową konfiturą z suszonych żurawin. Do tego jogurt naturalny i świeże owoce!
Ciasto jogurtowe z miodem i orzechami
Jogurt, miód i orzechy – oto podstawa greckich smakołyków. Zobacz, jak wykorzystać je w cieście!
Tort jogurtowy z owocami leśnymi
Jogurt i owoce to przepis na pyszny deser. Wypróbuj jogurtowej słodkości Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane roladki z tortilli
- Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
- Świąteczne galaretki
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Aromatyczne minitorciki pomarańczowe otulone marcepanem i lukrem
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Kaczka orientalna w tortilli
- Deser gruszkowo-malinowy
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Tarta „Malinowa chmurka”
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Pierogi z suszonymi śliwkami
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
- Smoothie pancakes
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Ogórki faszerowane rybą i ryżem
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Sałatka włoska Panzanella
- Krem z białych szparagów i pora
- Warzywa z woka po chińsku
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Frittata keto
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)