 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremkę o średnicy ok. 10 cm
- papier do pieczenia
- airfryer 2,4l, 1400W
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SERNICZEK
W misce bełtamy jajko i mieszamy je z jogurtem, cukrem, ekstraktem waniliowym i proszkiem budyniowym. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy borówkami.
KROK 2: PIECZEMY SERNICZEK
Serniczek jogurtowy przekładamy do koszyczka airfryera i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Gotowe ciasto całkowicie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Nuggetsy z kurczaka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (4)
47 dni temu
Sernik na raz, przepyszny, składniki zapełniają całą małą formę więc nic nie musi rosnąć. Polecam
Odpowiedz
114 dni temu
Nic nie musi wyrastać, serniczek jest przewidziany na małą foremkę i taką foremkę zapełnia. Robiłam już dwa razy i rewelacja, świetny przepis!
Odpowiedz
172 dni temu
W tym przepisie nie ma ani mąki, ani proszku do pieczenia, więc nic nie wyrośnie. Dodatek budyniu spowoduje jedynie zgęstnienie.
Odpowiedz
173 dni temu
Przepis podwoiłam, nie miałam greckiego jogurtu, więc dałam pół zwykłego i pół serka z wiaderka. Nic nie wyrosło, w dodatku z jednej strony się nie wypiekło. Piekłam 29 minut. Nie polecam tego przepisu.
Odpowiedz