Jogurtowy serniczek z airfryera

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • foremkę o średnicy ok. 10 cm
  • papier do pieczenia
  • airfryer 2,4l, 1400W

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SERNICZEK

W misce bełtamy jajko i mieszamy je z jogurtem, cukrem, ekstraktem waniliowym i proszkiem budyniowym. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy borówkami.

KROK 2: PIECZEMY SERNICZEK

Serniczek jogurtowy przekładamy do koszyczka airfryera i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Gotowe ciasto całkowicie studzimy przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • lislicja lislicja
    6 dni temu
    Nic nie musi wyrastać, serniczek jest przewidziany na małą foremkę i taką foremkę zapełnia. Robiłam już dwa razy i rewelacja, świetny przepis!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    63 dni temu
    W tym przepisie nie ma ani mąki, ani proszku do pieczenia, więc nic nie wyrośnie. Dodatek budyniu spowoduje jedynie zgęstnienie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    64 dni temu
    Przepis podwoiłam, nie miałam greckiego jogurtu, więc dałam pół zwykłego i pół serka z wiaderka. Nic nie wyrosło, w dodatku z jednej strony się nie wypiekło. Piekłam 29 minut. Nie polecam tego przepisu.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!