
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremkę o średnicy ok. 10 cm
- papier do pieczenia
- airfryer 2,4l, 1400W
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SERNICZEK
W misce bełtamy jajko i mieszamy je z jogurtem, cukrem, ekstraktem waniliowym i proszkiem budyniowym. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy borówkami.
KROK 2: PIECZEMY SERNICZEK
Serniczek jogurtowy przekładamy do koszyczka airfryera i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Gotowe ciasto całkowicie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
6 dni temu
Nic nie musi wyrastać, serniczek jest przewidziany na małą foremkę i taką foremkę zapełnia. Robiłam już dwa razy i rewelacja, świetny przepis!
odpowiedz
63 dni temu
W tym przepisie nie ma ani mąki, ani proszku do pieczenia, więc nic nie wyrośnie. Dodatek budyniu spowoduje jedynie zgęstnienie.
odpowiedz
64 dni temu
Przepis podwoiłam, nie miałam greckiego jogurtu, więc dałam pół zwykłego i pół serka z wiaderka. Nic nie wyrosło, w dodatku z jednej strony się nie wypiekło. Piekłam 29 minut. Nie polecam tego przepisu.
odpowiedz