
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremkę o średnicy ok. 10 cm
- papier do pieczenia
- airfryer 2,4l, 1400W
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SERNICZEK
W misce bełtamy jajko i mieszamy je z jogurtem, cukrem, ekstraktem waniliowym i proszkiem budyniowym. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy borówkami.
KROK 2: PIECZEMY SERNICZEK
Serniczek jogurtowy przekładamy do koszyczka airfryera i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Gotowe ciasto całkowicie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Sernik cytrynowy na zimno
Klasyczne ciasto w eleganckim wydaniu. Warto poświęcić chwilę na jego przygotowanie, bo wygląda i smakuje wspaniale!

Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
Paweł Małecki wie, jak powinien wyglądać i smakować idealny sernik na zimno! Przygotuj go razem z nim i zachwyć się smakiem galaretki z cydru.

Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
Orzeźwiający i pyszny deser, który będzie idealną ozdobą wielkanocnego stołu! Dzięki wykorzystaniu szpinaku i mango zachwyca naturalnymi, wiosennymi kolorami.

Tarta z karmelizowaną gruszką
Masz ochotę na owocową tartę, ale nie masz piekarnika? Dla nas to żaden problem! Wypróbuj przepis na tartę z karmelizowaną gruszką, którą przygotujesz w beztłuszczowej frytkownicy.

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)