Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Ogórek obieramy ze skórki. Rzodkiewki przekrawamy na pół. Następnie wszystkie warzywa kroimy w cienkie plasterki, a szczypiorek na dłuższe kawałki.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI RYBKI
Kromki chleba smarujemy serkiem grani. Na serku układamy w pionie, na przemian plastry rzodkiewki i plastry ogórka. Niewielką część kanapki zostawiamy bez dodatków i układamy na niej plasterek oliwki tak, aby przypominał oko. Kawałki szczypiorku wtykamy pod warzywa tak, aby przypominały płetwy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grochem
- Sernik krakowski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Błyskawiczne pierniczki
- Domek z piernika
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wegańska ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)