Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- długie wykałaczki lub drewniane szpikulce
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIECZYWO
Bułkę kroimy na kromki. Połowę pieczywa smarujemy serkiem śmietankowym, a połowę masłem.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać dowolne ulubione pieczywo, chociaż polecamy pełnoziarniste.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Mozzarellę i ogórek kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół. Papryki i pieczywo kroimy tak, aby kawałki były wielkości podobnej do plastrów ogórka.
WSKAZÓWKA! Jeśli wykorzystujemy szynkę w kawałku, kroimy ją w kostkę, natomiast najlepiej sprawdzi się szynka z fileta z indyka marki Piratki w plastrach.
KROK 3: SKŁADAMY SZASZŁYKI
Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na drewniane szpikulce.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Klasyczne grillowe mięso w niecodziennej odsłonie. Aromatyczne szaszłyki i wyborne dodatki tworzą oryginalną kompozycję.
Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.
Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Krem szparagowo-ogórkowy
- Dwie pasty na kanapki
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Steki z tofu
- Kotleciki z makaronem z cukinii i sałatką
- Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
- PASTA Z KALAFIORA
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Gruszki parowane w białym winie
- Klasyczna jajecznica
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Kurek w ziołach
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Racuchy bez drożdży ze śliwkami
- Kanapkowe szaszłyki
- Pizza z tortilli
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)