Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- długie wykałaczki lub drewniane szpikulce
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIECZYWO
Bułkę kroimy na kromki. Połowę pieczywa smarujemy serkiem śmietankowym, a połowę masłem.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać dowolne ulubione pieczywo, chociaż polecamy pełnoziarniste.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Mozzarellę i ogórek kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół. Papryki i pieczywo kroimy tak, aby kawałki były wielkości podobnej do plastrów ogórka.
WSKAZÓWKA! Jeśli wykorzystujemy szynkę w kawałku, kroimy ją w kostkę, natomiast najlepiej sprawdzi się szynka z fileta z indyka marki Piratki w plastrach.
KROK 3: SKŁADAMY SZASZŁYKI
Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na drewniane szpikulce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
180 dni temu
dziwne i nie za bardzo smakuje
Odpowiedz