zobacz film Kanapkowe szaszłyki

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • długie wykałaczki lub drewniane szpikulce

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIECZYWO

Bułkę kroimy na kromki. Połowę pieczywa smarujemy serkiem śmietankowym, a połowę masłem.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać dowolne ulubione pieczywo, chociaż polecamy pełnoziarniste.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Mozzarellę i ogórek kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół. Papryki i pieczywo kroimy tak, aby kawałki były wielkości podobnej do plastrów ogórka.

WSKAZÓWKA! Jeśli wykorzystujemy szynkę w kawałku, kroimy ją w kostkę, natomiast najlepiej sprawdzi się szynka z fileta z indyka marki Piratki w plastrach.

KROK 3: SKŁADAMY SZASZŁYKI

Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na drewniane szpikulce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!