
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- długie wykałaczki lub drewniane szpikulce
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIECZYWO
Bułkę kroimy na kromki. Połowę pieczywa smarujemy serkiem śmietankowym, a połowę masłem.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać dowolne ulubione pieczywo, chociaż polecamy pełnoziarniste.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Mozzarellę i ogórek kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół. Papryki i pieczywo kroimy tak, aby kawałki były wielkości podobnej do plastrów ogórka.
WSKAZÓWKA! Jeśli wykorzystujemy szynkę w kawałku, kroimy ją w kostkę, natomiast najlepiej sprawdzi się szynka z fileta z indyka marki Piratki w plastrach.
KROK 3: SKŁADAMY SZASZŁYKI
Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na drewniane szpikulce.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Pieczone bataty z piekarnika
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
70 dni temu
dziwne i nie za bardzo smakuje
odpowiedz