
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Twaróg mielimy. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Ubite jajka dodajemy do twarogu. Dodajemy przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wszystko razem wyrabiamy, zagniatamy ciasto (jeżeli ciasto nie będzie chciało się łączyć, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany). Zawijamy w folię spożywczą. Odstawiamy.
KROK 2: SMAŻYMY CIASTKA
Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5-6 mm i wycinamy z niego większe kółka (około 6 cm średnicy), następnie wewnątrz kółek wycinamy mniejsze (o średnicy 3 cm). Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju na złoty kolor.
KROK 3: OPRÓSZAMY CUKREM PUDREM
Wyjmujemy i odsączamy z tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)