Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Twaróg mielimy. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Ubite jajka dodajemy do twarogu. Dodajemy przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wszystko razem wyrabiamy, zagniatamy ciasto (jeżeli ciasto nie będzie chciało się łączyć, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany). Zawijamy w folię spożywczą. Odstawiamy.
KROK 2: SMAŻYMY CIASTKA
Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5-6 mm i wycinamy z niego większe kółka (około 6 cm średnicy), następnie wewnątrz kółek wycinamy mniejsze (o średnicy 3 cm). Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju na złoty kolor.
KROK 3: OPRÓSZAMY CUKREM PUDREM
Wyjmujemy i odsączamy z tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe donuty
Marzysz o donatach oblanych polewą czekoladową i kolorowym lukrem? Zaproś do gotowania całą rodzinę i przygotujcie je w domu!
Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
Bardzo delikatne, puszyste i pyszne: takie są wegańskie pączki wg przepisu Kingi. Spróbuj raz, a będziesz przyrządzać je równie chętnie jak klasyczne!
Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
Słodkie przekąski typu finger food, czyli minipączki z kremem adwokatowym, polecają się na imprezowy stół! Niech zrobią furorę na Twojej sylwestrowej imprezie.
Tradycyjne pączki z kremem budyniowym
Jesteś miłośnikiem tradycyjnych pączków? Wypróbuj przepis Pawła i przygotuj je samodzielnie w domu! Krem budyniowy i cukier trzcinowy dodają im słodkości.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pyszne ciasto gryczane
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Tort czekoladowo-kawowy
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- Torcik serowy à la tiramisu
- Babeczki dyniowe
- Sernik czekoladowy
- Ciasteczka bakaliowe
- Najlepsze minipączki
- Owsiany placek z rabarbarem
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Wykwintne roladki rybne
- GOFRY TRADYCYJNE
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Pierogi z mięsem
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)