![Klasyczny francuski winegret Klasyczny francuski winegret](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2e22d404b98e-ec7c43f42c50-3-sposoby-na-winegret.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser/blender/rózgę do ubijania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY MUSZTARDĘ, OCET I SOK Z CYTRYNY
Do miksera lub miski wlewamy musztardę, sok z cytryny, ocet. Miksujemy lub mieszamy rózgą do momentu połączenia się składników.
KROK 2: DOLEWAMY OLIWĘ
Następnie, cały czas mieszając lub miksując, dolewamy oliwę do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.
![Sosy na bazie wina](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/83cb99cb69ae-b3e5e5756cd0-Sosy na bazie wina.webp)
Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.
![Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e4828a7e9ec0-c021faf62c34-KW24-kinga-paruzel-sos-ze-świeżych-ziół-i-oliwy-z-oliwek.webp)
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
![Sos koperkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1228499ae72d-5a9a14d59d95-kw29-2022-lidl-sos koperkowy-1200x700_.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
![Dip z fety z pieczonymi pomidorkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/59db6ad11d29-cf853f2b3a53-kw02-2023-kinga-paruzel-dip-z-fety-z-pieczonymi-pomidorkami.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- 3 sposoby na winegret
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Ciasto z brzoskwiniami
- Faszerowane papryki na Halloween
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Żeberka z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Spaghetti z sosem z awokado
- Tosty z batatu i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Sałatka z brokułami i serem roquefort
- Proteinowe mango lassi
- Pita pizza
- Dressing musztardowo-miodowy
- Sałatka włoska Panzanella
- Frittata keto
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Krem z białych szparagów i pora
- Mrożona matcha latte
Komentarze (0)