Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser/blender/rózgę do ubijania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY MUSZTARDĘ, OCET I SOK Z CYTRYNY
Do miksera lub miski wlewamy musztardę, sok z cytryny, ocet. Miksujemy lub mieszamy rózgą do momentu połączenia się składników.
KROK 2: DOLEWAMY OLIWĘ
Następnie, cały czas mieszając lub miksując, dolewamy oliwę do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.
Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik krakowski
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Piernik staropolski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik piernikowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)