Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser/blender/rózgę do ubijania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY MUSZTARDĘ, OCET I SOK Z CYTRYNY
Do miksera lub miski wlewamy musztardę, sok z cytryny, ocet. Miksujemy lub mieszamy rózgą do momentu połączenia się składników.
KROK 2: DOLEWAMY OLIWĘ
Następnie, cały czas mieszając lub miksując, dolewamy oliwę do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.
Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Do pieczonych warzyw, do sałatek, do pizzy! Ten sos ze świeżych ziół sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. Przygotuj go i sprawdź, ile ma w sobie smaku i aromatu.
Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- 3 sposoby na winegret
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Ciasto z brzoskwiniami
- Faszerowane papryki na Halloween
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Żeberka z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Spaghetti z sosem z awokado
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Proteinowe mango lassi
- Pita pizza
- Dressing musztardowo-miodowy
- Sałatka włoska Panzanella
- Frittata keto
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Krem z białych szparagów i pora
- Mrożona matcha latte
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)