Klasyczny francuski winegret

Darek Gutkowski


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • mikser/blender/rózgę do ubijania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  ŁĄCZYMY MUSZTARDĘ, OCET I SOK Z CYTRYNY

Do miksera lub miski wlewamy musztardę, sok z cytryny, ocet. Miksujemy lub mieszamy rózgą do momentu połączenia się składników.

KROK 2: DOLEWAMY OLIWĘ

Następnie, cały czas mieszając lub miksując, dolewamy oliwę do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić solą i pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!