
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny lub rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHIA
Napój kokosowy podgrzewamy, uważając, aby go nie zagotować. Następnie dodajemy do niego nasiona chia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 2: BLENDUJEMY MANGO
Mango pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Do miseczki przekładamy napęczniałe nasiona chia, pulpę z mango i całość posypujemy borówkami. Deser możemy zjeść od razu lub schłodzony.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)