
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny lub rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHIA
Napój kokosowy podgrzewamy, uważając, aby go nie zagotować. Następnie dodajemy do niego nasiona chia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 2: BLENDUJEMY MANGO
Mango pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY PUDDING
Do miseczki przekładamy napęczniałe nasiona chia, pulpę z mango i całość posypujemy borówkami. Deser możemy zjeść od razu lub schłodzony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)