Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- 4 wysokie szklanki do shake’a
- papierowe lub metalowe słomki
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIKSUJEMY SHAKE
Napój migdałowy łączymy w kielichu blendera z jagodami i bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Dodajemy nasiona chia i sok wyciśnięty z cytryny. Miksujemy.
KROK 2: SCHŁADZAMY SHAKE
Shake odstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY SHAKE
Shake dekorujemy świeżymi jeżynami i listkami świeżej mięty.
Opcjonalnie: shake odstawiamy do lodówki na całą noc, by otrzymać gęsty, zżelowany deser.
Zobacz podobne
przepisy
Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
Jeśli istnieją idealne połączenia smaków, to z pewnością do nich należy! Aksamitny shake z truskawek i malin ukoronowany ubitą śmietanką to raj dla podniebienia. Spróbujesz?
Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!
Koktajl odżywczy z bananem
Zaspokoi niewielki głód i doda energii na cały dzień! Odżywczy koktajl z bananem i marakują świetnie sprawdzi się w roli lekkiego śniadania lub lunchu. Spróbuj!
Koktajle na detoks
Wyciśnij moc z owoców dzięki przepisowi Darii na dwa oczyszczające koktajle! Idealne po treningu i na początek dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Energetyczne batony
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Kolorowa sałatka w słoiku
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- 3 sposoby na lunchbox
- Shake z gruszką i marcepanem
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Kajmakowy deser tiramisu
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Wegetariańskie kanapki
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Muffinki ze śliwkami
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Ciasto poduszkowiec
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Kokosowa konfitura z mango
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Tort z babeczek
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Kanapki z pulled porkiem
- Kompot agrestowy
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)