Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- 4 wysokie szklanki do shake’a
- papierowe lub metalowe słomki
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIKSUJEMY SHAKE
Napój migdałowy łączymy w kielichu blendera z jagodami i bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Dodajemy nasiona chia i sok wyciśnięty z cytryny. Miksujemy.
KROK 2: SCHŁADZAMY SHAKE
Shake odstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY SHAKE
Shake dekorujemy świeżymi jeżynami i listkami świeżej mięty.
Opcjonalnie: shake odstawiamy do lodówki na całą noc, by otrzymać gęsty, zżelowany deser.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)