Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- blender ręczny z końcówką do ubijania i miksowania
- rękaw cukierniczy
- wysokie szklanki do podania shake’a
Przygotuj wcześniej:
Śmietankę mocno schłodź w lodówce.
Sposób przygotowania:
KROK 1: UBIJAMY ŚMIETANKĘ
Mocno schłodzoną śmietankę wstrząsamy i ubijamy w wysokim naczyniu za pomocą blendera. Odstawiamy do lodówki.
KROK 2: MIKSUJEMY SHAKE
W kielichu blendera łączymy mleko z truskawkami i malinami. Dodajemy cukier puder i miksujemy.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY SHAKE
Na wierzch shake’a szprycujemy bitą śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego. Shake dekorujemy truskawkami, porzeczkami na gałązce i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!
Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
Wyśmienity shake, który po schłodzeniu może stać się również deserem – dzięki nasionom chia! Wykorzystaj przepis Pawła i przygotuj napój, który smakuje owocami lasu i zabierz ze sobą do pracy lub szkoły.
Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kapusta z grochem
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)