Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- blender ręczny z końcówką do ubijania i miksowania
- rękaw cukierniczy
- wysokie szklanki do podania shake’a
Przygotuj wcześniej:
Śmietankę mocno schłodź w lodówce.
Sposób przygotowania:
KROK 1: UBIJAMY ŚMIETANKĘ
Mocno schłodzoną śmietankę wstrząsamy i ubijamy w wysokim naczyniu za pomocą blendera. Odstawiamy do lodówki.
KROK 2: MIKSUJEMY SHAKE
W kielichu blendera łączymy mleko z truskawkami i malinami. Dodajemy cukier puder i miksujemy.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY SHAKE
Na wierzch shake’a szprycujemy bitą śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego. Shake dekorujemy truskawkami, porzeczkami na gałązce i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!
Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
Wyśmienity shake, który po schłodzeniu może stać się również deserem – dzięki nasionom chia! Wykorzystaj przepis Pawła i przygotuj napój, który smakuje owocami lasu i zabierz ze sobą do pracy lub szkoły.
Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
- Shake z gruszką i marcepanem
- Seromakowiec
- Kaszubski miodowy kuch
- Mus truskawkowy
- Wegański tort z malinami i kremem z kaszy jaglanej
- Tatarskie manty z twarogiem i malinami
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Jogurtowiec na cieście francuskim
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Warzywa z woka po chińsku
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Krem z białych szparagów i pora
- Sałatka włoska Panzanella
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Naleśniki ze szpinakiem i serem
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Frittata keto
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)