
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebule grubo siekamy. Mieszamy z piwem, musztardą, solą i pieprzem i doprawiamy niewielką ilością cukru do smaku. Schab płuczemy, osuszamy, przekładamy do marynaty, a następnie wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Zamarynowane mięso osączamy, a następnie grillujemy na rozgrzanym grillu około 15 minut z obu stron, wielokrotnie smarując przy tym pozostałą marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
Plastry aromatycznej pieczeni udekorowane wykwintnym piwnym sosem to doskonały pomysł na oryginalny obiad lub przyjęcie.

Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
Niebanalna i smakowita przekąska do piwa? Pyszne krążki cebulowe obtoczone w piwnym cieście i usmażone do chrupkości!

Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.

Kiełbasa pieczona w piwie
Piwo jest nie tylko smacznym napojem, ale doskonałym dodatkiem do pieczeni, nadającym mięsu delikatność i wyśmienity smak. Spróbuj!

Komentarze (0)