Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W celu uzyskania optymalnych wyników zalecamy, aby nie zmieniać ilości składników i czasu przygotowania.
Warzywa na zupę oczyszczamy lub obieramy. Cebulę oraz warzywa drobno kroimy. Mięso myjemy, osuszamy. Skórkę nacinamy w kształt rombu. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy do brytfanki z rozgrzanym olejem skórką do góry.
Mięso obkładamy cebulą i warzywami. Podlewamy 150 ml piwa i gorącym bulionem mięsnym i pieczemy przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 200°C. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy przez kolejne 70-80 minut w zależności od wielkości, wielokrotnie podlewając piwem i bulionem, a od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Musztardę mieszamy z 3 łyżkami piwa, solą i pieprzem – smarujemy nią wierzch pieczeni na 15 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń wyjmujemy z brytfanny i utrzymujemy w cieple.
Wywar z pieczeni przecedzamy przez sitko do małego garnka, lekko przecierając warzywa. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy. Jeśli sos nie jest gęsty, możemy dodać odrobinę mąki ziemniaczanej.
Plastry pieczeni podajemy z sosem.
Najlepiej smakuje z knedlami i duszoną kapustą kiszoną.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w piwie to klasyczny przepis na proste i pełne smaku danie, które sprawdzi się o każdej porze roku. Spróbuj!
Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
Kotlet w piwnej marynacie
Przygotowany w piwnej marynacie schab skusi swym wyjątkowym aromatem oraz kruchością niejednego fana grillowania!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Schab w sosie paprykowym
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Kurczak z chili
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Sałatka z makaronem i klopsikami
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Karp winiarza i francuska zapiekanka
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Wigilijny makowiec
- Wegańska chałka
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Sałatka z białej fasoli
- Faszerowana feta
- Tarta makowa
- Sałatka z kolorowych ziemniaków
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Dwa sposoby na truskawki i białą czekoladę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)