
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W celu uzyskania optymalnych wyników zalecamy, aby nie zmieniać ilości składników i czasu przygotowania.
Warzywa na zupę oczyszczamy lub obieramy. Cebulę oraz warzywa drobno kroimy. Mięso myjemy, osuszamy. Skórkę nacinamy w kształt rombu. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy do brytfanki z rozgrzanym olejem skórką do góry.
Mięso obkładamy cebulą i warzywami. Podlewamy 150 ml piwa i gorącym bulionem mięsnym i pieczemy przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 200°C. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy przez kolejne 70-80 minut w zależności od wielkości, wielokrotnie podlewając piwem i bulionem, a od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Musztardę mieszamy z 3 łyżkami piwa, solą i pieprzem – smarujemy nią wierzch pieczeni na 15 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń wyjmujemy z brytfanny i utrzymujemy w cieple.
Wywar z pieczeni przecedzamy przez sitko do małego garnka, lekko przecierając warzywa. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy. Jeśli sos nie jest gęsty, możemy dodać odrobinę mąki ziemniaczanej.
Plastry pieczeni podajemy z sosem.
Najlepiej smakuje z knedlami i duszoną kapustą kiszoną.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sos aioli
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
- Arancini – kulki ryżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)