Kremowa zupa tortellini

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do wyciskania czosnku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: SMAŻYMY SZALOTKĘ I CZOSNEK

Oliwę rozgrzewamy na dnie głębokiego garnka. Szalotkę drobno posiekaną przesmażamy przez ok. 2 minuty. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze minutę.

Krok 2: DODAJEMY MARCHEW I SELER

Marchew i seler kroimy w talarki. Dodajemy do garnka. Gotujemy minutę i zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu zmięknięcia marchewki.

Krok 3: DODAJEMY SZPINAK I ŚMIETANĘ

Szpinak i śmietanę dodajemy do garnka. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotujemy do momentu zwiędnięcia szpinaku.

Krok 4: DODAJEMY TORTELLINI

Tortellini dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez 2 minuty.

Krok 5: PODAJEMY ZUPĘ

Ugotowaną zupę nalewamy do misek i posypujemy porwaną na kawałki pietruszką.

UWAGA

Zupa gęstnieje, gdy stygnie. Podczas jej odgrzewania potrzebne będzie dodatkowe mleko lub śmietanka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!