Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do wyciskania czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY SZALOTKĘ I CZOSNEK
Oliwę rozgrzewamy na dnie głębokiego garnka. Szalotkę drobno posiekaną przesmażamy przez ok. 2 minuty. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze minutę.
Krok 2: DODAJEMY MARCHEW I SELER
Marchew i seler kroimy w talarki. Dodajemy do garnka. Gotujemy minutę i zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu zmięknięcia marchewki.
Krok 3: DODAJEMY SZPINAK I ŚMIETANĘ
Szpinak i śmietanę dodajemy do garnka. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotujemy do momentu zwiędnięcia szpinaku.
Krok 4: DODAJEMY TORTELLINI
Tortellini dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez 2 minuty.
Krok 5: PODAJEMY ZUPĘ
Ugotowaną zupę nalewamy do misek i posypujemy porwaną na kawałki pietruszką.
UWAGA
Zupa gęstnieje, gdy stygnie. Podczas jej odgrzewania potrzebne będzie dodatkowe mleko lub śmietanka.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa chrzanowa
Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!
Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
Odkrywaj regionalne, sezonowe smaki dzięki przepisowi Kingi na oberibę – śląską zupę z kalarepy! W połączeniu z pysznymi i prostymi chlebkami na sodzie smakuje doskonale!
Zupa nic z kluskami leniwymi
Smak dzieciństwa, a może całkiem nowe odkrycie? Zupa nic z kluskami leniwymi to prawdziwy polski klasyk! Koniecznie spróbuj wersji Karola z serowymi kluskami i konfiturą wiśniową!
Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Błyskawiczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
949 dni temu
Tortellini jest chyba z glutenowej mąki.
odpowiedz
948 dni temu
Drogi Gościu, masz rację, rzeczywiście nie jest to przepis bezglutenowy. Dziękujemy za czujność, już wszystko zostało poprawione ;)
1022 dni temu
w składnikach zamiast selera jest x2 pietruszka pozdrawiam
odpowiedz
1021 dni temu
Drogi Gościu, dziękujemy za czujność :) Przepis został już poprawiony
1050 dni temu
Czy tortellini wrzuca się ugotowane wcześniej czy surowe
odpowiedz
1050 dni temu
Świeże tortellini dostępne w Lidlu potrzebują 2 minut gotowania, więc możemy dodać do zupy surowe pierożki.
1080 dni temu
Pyszne! Szybko się robi i wychodzi genialne :)
odpowiedz