
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- nożyk do krojenia sera w plasterki
Krok 1: PODSMAŻAMY PIEROŻKI
Świeże pierożki panzerotti podsmażamy z obu stron na patelni na oliwie, aż się zarumienią.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ
Pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki (każdy strączek na 3 części), wodę i sól. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, marchew pokrojoną w drobną kostkę, dobrze odsączoną białą fasolę z puszki i seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 3-5 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę do smaku solą, rozgniecionym w moździerzu pieprzem i octem balsamicznym.
Krok 3: PODAJEMY PIEROŻKI Z ZUPĄ
Podsmażone pierożki przekładamy do głębokich talerzy i zalewamy zupą. Dekorujemy z wierzchu świeżą bazylią i serem pecoricco pokrojonym w plasterki za pomocą nożyka do sera.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1491 dni temu
A co się dzieje z białą fasolą z puszki ? ;) jest na liście składników a przepisie brak informacji co z nią poczynić . dodajemy czy nie
Odpowiedz
1490 dni temu
Białą fasolę z puszki dodajemy w drugim kroku, razem z sosem pomidorowym, marchewką i selerem. Warto wcześniej bardzo dokładnie odsączyć ją na sitku, by była sypka. Ten etap musiał umknąć nam z przepisu, dziękujemy więc za czujność! Poprawiliśmy sposób przygotowania, by nie budził już wątpliwości.