Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • moździerz
  • nożyk do krojenia sera w plasterki

Krok 1: PODSMAŻAMY PIEROŻKI

Świeże pierożki panzerotti podsmażamy z obu stron na patelni na oliwie, aż się zarumienią.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ

Pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki (każdy strączek na 3 części), wodę i sól. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.

Dodajemy sos pomidorowy, marchew pokrojoną w drobną kostkę, dobrze odsączoną białą fasolę z puszki i seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 3-5 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę do smaku solą, rozgniecionym w moździerzu pieprzem i octem balsamicznym.

Krok 3: PODAJEMY PIEROŻKI Z ZUPĄ

Podsmażone pierożki przekładamy do głębokich talerzy i zalewamy zupą. Dekorujemy z wierzchu świeżą bazylią i serem pecoricco pokrojonym w plasterki za pomocą nożyka do sera.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    948 dni temu
    A co się dzieje z białą fasolą z puszki ? ;) jest na liście składników a przepisie brak informacji co z nią poczynić . dodajemy czy nie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    947 dni temu
    Białą fasolę z puszki dodajemy w drugim kroku, razem z sosem pomidorowym, marchewką i selerem. Warto wcześniej bardzo dokładnie odsączyć ją na sitku, by była sypka. Ten etap musiał umknąć nam z przepisu, dziękujemy więc za czujność! Poprawiliśmy sposób przygotowania, by nie budził już wątpliwości.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!