Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- nożyk do krojenia sera w plasterki
Krok 1: PODSMAŻAMY PIEROŻKI
Świeże pierożki panzerotti podsmażamy z obu stron na patelni na oliwie, aż się zarumienią.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ
Pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki (każdy strączek na 3 części), wodę i sól. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, marchew pokrojoną w drobną kostkę, dobrze odsączoną białą fasolę z puszki i seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 3-5 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę do smaku solą, rozgniecionym w moździerzu pieprzem i octem balsamicznym.
Krok 3: PODAJEMY PIEROŻKI Z ZUPĄ
Podsmażone pierożki przekładamy do głębokich talerzy i zalewamy zupą. Dekorujemy z wierzchu świeżą bazylią i serem pecoricco pokrojonym w plasterki za pomocą nożyka do sera.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
Chińskie pierożki przygotowane na parze kryją w sobie bogactwo azjatyckich smaków! Ich wegańską wersję z jackfruitem (owocem chlebowca) przygotujecie dzięki przepisowi Kingi.
Letnia zupa jarzynowa
Znasz to uczucie, kiedy stoisz przed stoiskiem na ryneczku, pełnym młodych, świeżutkich darów lata i myślisz, jak dobrze byłoby kupić wszystko…? I to jest właśnie zupa, w której tego wszystkiego możesz użyć!
Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
Odkrywaj regionalne, sezonowe smaki dzięki przepisowi Kingi na oberibę – śląską zupę z kalarepy! W połączeniu z pysznymi i prostymi chlebkami na sodzie smakuje doskonale!
Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1185 dni temu
A co się dzieje z białą fasolą z puszki ? ;) jest na liście składników a przepisie brak informacji co z nią poczynić . dodajemy czy nie
odpowiedz
1185 dni temu
Białą fasolę z puszki dodajemy w drugim kroku, razem z sosem pomidorowym, marchewką i selerem. Warto wcześniej bardzo dokładnie odsączyć ją na sitku, by była sypka. Ten etap musiał umknąć nam z przepisu, dziękujemy więc za czujność! Poprawiliśmy sposób przygotowania, by nie budził już wątpliwości.