
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON RYŻOWY
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: SMAŻYMY KREWETKI
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy chili i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmażamy 30 sekund. Dodajemy krewetki i smażymy ok. 2- 3 minut, aż zrobią się różowe.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do krewetek dodajemy sos sojowy i przecier z guawy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 4 minuty.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Gotowy sos podajemy z makaronem ryżowym.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z krewetkami i sosem tapenade
Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.

Kokosowe curry z krewetkami
Curry to szybkie w przygotowaniu i rozgrzewające danie! Podane z ryżem smakuje doskonale.

Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
Dobry pomysł na owoce morza? Wypróbuj propozycję Karola! Połączenie ich z ryżem do paelli, świeżą kolendrą, kiełbasą chorizo i limonką z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Gulasz z chorizo i krewetkami
W tym gulaszu spotykają się smaki słonecznego południa: chorizo, owoce morza i warzywa, które razem tworzą sycącą i apetyczną całość. Idealna propozycja obiadu w stylu hiszpańskim!

Zobacz przepisy
na święta
- Sernik na zimno
- Babka kawowa
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajko pieczone w awokado
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka po rosyjsku
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Sernik limonkowy
- Pasztet z dzika
- Muffinki wielkanocne
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pascha
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Roślinny tort marchewkowy
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)