Krewetki z makaronem ryżowym i sosem z guawy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY MAKARON RYŻOWY

Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: SMAŻYMY KREWETKI

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy chili i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmażamy 30 sekund. Dodajemy krewetki i smażymy ok. 2- 3 minut, aż zrobią się różowe.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Do krewetek dodajemy sos sojowy i przecier z guawy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 4 minuty.

KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Gotowy sos podajemy z makaronem ryżowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!