Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON RYŻOWY
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: SMAŻYMY KREWETKI
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy chili i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmażamy 30 sekund. Dodajemy krewetki i smażymy ok. 2- 3 minut, aż zrobią się różowe.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do krewetek dodajemy sos sojowy i przecier z guawy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 4 minuty.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Gotowy sos podajemy z makaronem ryżowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Kutia
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (2)
229 dni temu
mocno średni przepis
Odpowiedz
252 dni temu
Zrobiłem danie wg przepisu i wyszło okropne ! Szkoda pieniędzy na krewetki. Jestem zawiedziony. Pozdrawiam.
Odpowiedz