• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Blanszujemy brokuły

Krewetki płuczemy w zimnej wodzie i pozostawiamy do rozmrożenia. Brokuły oczyszczamy i dzielimy na małe różyczki. Blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 1-2 minuty, odlewamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Curry i liście laurowe podsmażamy na gorącym oleju przez 1 minutę. Dodajemy cebulę, czosnek oraz wiórki kokosowe i smażymy przez 1 minutę do zeszklenia. Dolewamy mleczko kokosowe i bulion. Doprawiamy solą i pieprzem. Curry redukujemy przez 10 minut. Krewetki osuszamy, doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Krok 3: Dodajemy krewetki i brokuły do curry

Do sosu dodajemy krewetki oraz różyczki brokułów i całość podgrzewamy przez 3-5 minut. Liście laurowe wyjmujemy. Curry podajemy z ryżem jaśminowym lub basmati.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    281 dni temu
    Kupiono opakowanie krewetek vanmeii, masa netto 225 g, po ugotowaniu zważone i w rzeczywistości 130 gram?!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    281 dni temu
    Drogi Gościu, masa produktu netto to waga produktu bez opakowania. Krewetki są głęboko mrożone. Po rozmrożeniu puszczają wodę i o w związku z tym zmienia się waga produktu.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram