Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- żeliwną patelnię z pokrywką
- praskę do czosnku
- sitko
Krok 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Żeliwną patelnię stopniowo rozgrzewamy na średnim ogniu, a następnie smażymy na niej chorizo pokrojone w plasterki. Gdy wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zarumieni, usmażone chorizo przekładamy do miseczki.
Krok 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Na patelni, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy, smażymy warzywa pokrojone w kostkę: cebulę i marchewkę oraz seler pokrojony na mniejsze kawałki. Całość smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu, a pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy warzywa się podsmażą, doprawiamy je wędzoną, słodką papryką.
Krok 3: GOTUJEMY GULASZ
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy jeszcze ok. 2-3 minut i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy ok. 10 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a następnie dodajemy ciecierzycę odcedzoną na sitku i krewetki pozbawione pancerzy.
WSKAZÓWKA! Wszystkim wielbicielom owoców morza polecamy, razem z krewetkami, dodać ok. 100 g omułków.
Patelnię przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy podsmażone wcześniej chorizo. Gulasz oprószamy drobno posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!
Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.
Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!
Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Paella z owocami morza
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Panini na dwa sposoby – przepis
- Fabada
- Hiszpańska zupa z soczewicy
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Makaronowa frittata z warzywami
- Egzotyczny trifle z curry
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Cytryny w miodzie
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Owsianka do lunchboxa
- Ciastka jak jajka sadzone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
281 dni temu
Gulasz jest pyszny! Lekko pikantny dzięki chorizo :) Polecam! Polecam podawać z chlebkiem naan 👌
odpowiedz