
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- żeliwną patelnię z pokrywką
- praskę do czosnku
- sitko
Krok 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Żeliwną patelnię stopniowo rozgrzewamy na średnim ogniu, a następnie smażymy na niej chorizo pokrojone w plasterki. Gdy wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zarumieni, usmażone chorizo przekładamy do miseczki.
Krok 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Na patelni, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy, smażymy warzywa pokrojone w kostkę: cebulę i marchewkę oraz seler pokrojony na mniejsze kawałki. Całość smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu, a pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy warzywa się podsmażą, doprawiamy je wędzoną, słodką papryką.
Krok 3: GOTUJEMY GULASZ
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy jeszcze ok. 2-3 minut i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy ok. 10 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a następnie dodajemy ciecierzycę odcedzoną na sitku i krewetki pozbawione pancerzy.
WSKAZÓWKA! Wszystkim wielbicielom owoców morza polecamy, razem z krewetkami, dodać ok. 100 g omułków.
Patelnię przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy podsmażone wcześniej chorizo. Gulasz oprószamy drobno posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!

Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.

Zobacz przepisy
na święta
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
408 dni temu
Gulasz jest pyszny! Lekko pikantny dzięki chorizo :) Polecam! Polecam podawać z chlebkiem naan 👌
odpowiedz