
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- żeliwną patelnię z pokrywką
- praskę do czosnku
- sitko
Krok 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Żeliwną patelnię stopniowo rozgrzewamy na średnim ogniu, a następnie smażymy na niej chorizo pokrojone w plasterki. Gdy wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zarumieni, usmażone chorizo przekładamy do miseczki.
Krok 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Na patelni, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy, smażymy warzywa pokrojone w kostkę: cebulę i marchewkę oraz seler pokrojony na mniejsze kawałki. Całość smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu, a pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy warzywa się podsmażą, doprawiamy je wędzoną, słodką papryką.
Krok 3: GOTUJEMY GULASZ
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy jeszcze ok. 2-3 minut i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy ok. 10 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a następnie dodajemy ciecierzycę odcedzoną na sitku i krewetki pozbawione pancerzy.
WSKAZÓWKA! Wszystkim wielbicielom owoców morza polecamy, razem z krewetkami, dodać ok. 100 g omułków.
Patelnię przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy podsmażone wcześniej chorizo. Gulasz oprószamy drobno posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!

Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.

Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Makaron z serem burrata
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Boczniaki po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
551 dni temu
Gulasz jest pyszny! Lekko pikantny dzięki chorizo :) Polecam! Polecam podawać z chlebkiem naan 👌
odpowiedz