![Gulasz z chorizo i krewetkami Gulasz z chorizo i krewetkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4db8f7a0486c-3e985aa9747f-gulasz-z-chorizo-i-krewetkami-kuchnia-lidl-kinga-paruzel.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- żeliwną patelnię z pokrywką
- praskę do czosnku
- sitko
Krok 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Żeliwną patelnię stopniowo rozgrzewamy na średnim ogniu, a następnie smażymy na niej chorizo pokrojone w plasterki. Gdy wytopi się tłuszcz, a kiełbasa się zarumieni, usmażone chorizo przekładamy do miseczki.
Krok 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Na patelni, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy, smażymy warzywa pokrojone w kostkę: cebulę i marchewkę oraz seler pokrojony na mniejsze kawałki. Całość smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu, a pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy warzywa się podsmażą, doprawiamy je wędzoną, słodką papryką.
Krok 3: GOTUJEMY GULASZ
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy jeszcze ok. 2-3 minut i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy ok. 10 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a następnie dodajemy ciecierzycę odcedzoną na sitku i krewetki pozbawione pancerzy.
WSKAZÓWKA! Wszystkim wielbicielom owoców morza polecamy, razem z krewetkami, dodać ok. 100 g omułków.
Patelnię przykrywamy pokrywką i gotujemy gulasz ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy podsmażone wcześniej chorizo. Gulasz oprószamy drobno posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!
![Gulasz z pomarańczami i dynią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1782d7c6a31e-c626d8e838c0-gularz_1250x700.webp)
Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.
![Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/882f25f820df-9f52ffb433e9-KW11_KAROL_GULASZ_SOCZEWICA_32570_270220_MS_86293_RGB_OK_1250x700.webp)
Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!
![Gulasz z pulpetami jagnięcymi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7ec5bab25498-f403411331a8-kw23-2021-karol-okrasa-gulasz-z-pulpetami-jagniecymi_1250x700.webp)
Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.
![Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e5356e9b4e4c-f37eb1f311c3-KW05_2022_KINGA_PARUZEL_GULASZ_Z_WARZYW_KORZENIOWYCH.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Paella z owocami morza
- Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
- Panini na dwa sposoby – przepis
- Fabada
- Hiszpańska zupa z soczewicy
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka z brokułami i serem roquefort
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Makaronowa frittata z warzywami
- Egzotyczny trifle z curry
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Cytryny w miodzie
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Owsianka do lunchboxa
- Ciastka jak jajka sadzone
Komentarze (1)
211 dni temu
Gulasz jest pyszny! Lekko pikantny dzięki chorizo :) Polecam! Polecam podawać z chlebkiem naan 👌
odpowiedz