Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY DYMKĘ
Dymkę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
KROK 2: DOPRAWIAMY MIĘSO
Mięso przekładamy do miski i rozdrabniamy łopatką. Dodajemy sól, paprykę ostrą i słodką, pieprz, 1 łyżeczkę kolendry i 1 łyżeczkę kminku. Całość dokładnie mieszamy.
Miętę siekamy drobno. Dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
KROK 3: DUSIMY KAPUSTĘ
Pokrojoną kapustę dodajemy do cebuli na patelni. Dolewamy wodę. Dodajemy pozostały kminek, kolendrę i sól. Przykrywamy patelnię przykrywką. Mieszamy od czasu do czasu.
Po odparowaniu wody dodajemy 5 łyżek pomidorów pelati, masło. Całość mieszamy.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Odcedzoną fasolę, skórkę otartą z 1/3 limonki i posiekaną kolendrę dajemy na patelnię.
KROK 5: FORMUJEMY PULPETY
Z mięsa za pomocą dłoni lub 2 łyżek formujemy niewielkie pulpety o nieregularnych kształtach. Układamy na patelni. Delikatnie potrząsamy patelnią i przykrywamy na ok. 10-15 minut.
KROK 6: PODAJEMY GULASZ
Patelnię zdejmujemy z gazu. Wierzch posypujemy porwaną na kawałki kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Pulpeciki drobiowe w sosie paprykowym na makaronie z czosnkiem niedźwiedzim
Czerwone na zielonym, czyli pomysł na pyszny zdrowy i syty obiad.
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
Gulasz z jagnięciny z kopytkami
Delikatne mięso jagnięce z warzywami i bukietem przypraw, do tego domowe kopytka i… wyśmienity obiad gotowy!
Kotleciki jagnięce
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
- Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
- Podudzia indyka z marchewką
- Kurczak pieczony w całości
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Panforte
- Angielski przysmak owocowy
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Knedle z białym serem
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Kotleciki jagnięce
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Korzenny pudding ryżowy
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Tort malinowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Ciasto marchewkowe
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Nalewka z głogu
- Spaghetti z wołowym ragu
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)