
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY DYMKĘ
Dymkę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
KROK 2: DOPRAWIAMY MIĘSO
Mięso przekładamy do miski i rozdrabniamy łopatką. Dodajemy sól, paprykę ostrą i słodką, pieprz, 1 łyżeczkę kolendry i 1 łyżeczkę kminku. Całość dokładnie mieszamy.
Miętę siekamy drobno. Dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
KROK 3: DUSIMY KAPUSTĘ
Pokrojoną kapustę dodajemy do cebuli na patelni. Dolewamy wodę. Dodajemy pozostały kminek, kolendrę i sól. Przykrywamy patelnię przykrywką. Mieszamy od czasu do czasu.
Po odparowaniu wody dodajemy 5 łyżek pomidorów pelati, masło. Całość mieszamy.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Odcedzoną fasolę, skórkę otartą z 1/3 limonki i posiekaną kolendrę dajemy na patelnię.
KROK 5: FORMUJEMY PULPETY
Z mięsa za pomocą dłoni lub 2 łyżek formujemy niewielkie pulpety o nieregularnych kształtach. Układamy na patelni. Delikatnie potrząsamy patelnią i przykrywamy na ok. 10-15 minut.
KROK 6: PODAJEMY GULASZ
Patelnię zdejmujemy z gazu. Wierzch posypujemy porwaną na kawałki kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Pulpeciki drobiowe w sosie paprykowym na makaronie z czosnkiem niedźwiedzim
Czerwone na zielonym, czyli pomysł na pyszny zdrowy i syty obiad.

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Gulasz z jagnięciny z kopytkami
Delikatne mięso jagnięce z warzywami i bukietem przypraw, do tego domowe kopytka i… wyśmienity obiad gotowy!

Kotleciki jagnięce
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Gzik
- Risotto z warzywami
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kurczak po wietnamsku
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Ramen
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)