
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY DYMKĘ
Dymkę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
KROK 2: DOPRAWIAMY MIĘSO
Mięso przekładamy do miski i rozdrabniamy łopatką. Dodajemy sól, paprykę ostrą i słodką, pieprz, 1 łyżeczkę kolendry i 1 łyżeczkę kminku. Całość dokładnie mieszamy.
Miętę siekamy drobno. Dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
KROK 3: DUSIMY KAPUSTĘ
Pokrojoną kapustę dodajemy do cebuli na patelni. Dolewamy wodę. Dodajemy pozostały kminek, kolendrę i sól. Przykrywamy patelnię przykrywką. Mieszamy od czasu do czasu.
Po odparowaniu wody dodajemy 5 łyżek pomidorów pelati, masło. Całość mieszamy.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Odcedzoną fasolę, skórkę otartą z 1/3 limonki i posiekaną kolendrę dajemy na patelnię.
KROK 5: FORMUJEMY PULPETY
Z mięsa za pomocą dłoni lub 2 łyżek formujemy niewielkie pulpety o nieregularnych kształtach. Układamy na patelni. Delikatnie potrząsamy patelnią i przykrywamy na ok. 10-15 minut.
KROK 6: PODAJEMY GULASZ
Patelnię zdejmujemy z gazu. Wierzch posypujemy porwaną na kawałki kolendrą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)