
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nożyk do julienne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy makaron
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Marynujemy mięso
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
Krok 3: Smażymy kotleciki
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
Przekonaj się, jak można zmienić „zwykłe mielone” w wyrafinowane danie. Zainspiruj się pomysłem Kuchni Lidla!

Orientalne kotleciki z quinoa
Lubisz wyraziste smaki? Spróbuj kotlecików z quinoa, tahini i marchewką z dodatkiem ziołowego skyru!

Kotleciki z batatów i kaszy
Karol na pewno zachwyci Cię swoim przepisem na danie wegetariańskie! Spróbuj pieczonych kotlecików z batatów z dodatkiem aromatycznych przypraw.

Komentarze (2)
557 dni temu
Jak widzę oliwę z oliwek do smażenia to mi niedobrze się robi. Przepisy udziwnione, wątpię czy komuś się spodobają na tyle żeby wypróbować.
odpowiedz
551 dni temu
Fela, zadziwiasz ignorancja.. Oliwa z oliwek jest rewelacyjna do smazenia, chyba ze myslisz o glebokim tluszczu..
zobacz wszystkie