Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nożyk do julienne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy makaron
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Marynujemy mięso
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
Krok 3: Smażymy kotleciki
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
Przekonaj się, jak można zmienić „zwykłe mielone” w wyrafinowane danie. Zainspiruj się pomysłem Kuchni Lidla!
Orientalne kotleciki z quinoa
Lubisz wyraziste smaki? Spróbuj kotlecików z quinoa, tahini i marchewką z dodatkiem ziołowego skyru!
Kotleciki z batatów i kaszy
Karol na pewno zachwyci Cię swoim przepisem na danie wegetariańskie! Spróbuj pieczonych kotlecików z batatów z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Paluchy wiedźmy
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Deser z chia
- Ziemniaki Hasselback
- Tortilla de patatas z warzywami
- Paella z owocami morza
- Korzenny pudding ryżowy
- Crumble warzywny z fetą i grana padano
- Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Nalewka z głogu
- Comber z jelenia
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Kotleciki jagnięce
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
976 dni temu
Jak widzę oliwę z oliwek do smażenia to mi niedobrze się robi. Przepisy udziwnione, wątpię czy komuś się spodobają na tyle żeby wypróbować.
odpowiedz
970 dni temu
Fela, zadziwiasz ignorancja.. Oliwa z oliwek jest rewelacyjna do smazenia, chyba ze myslisz o glebokim tluszczu..