Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nożyk do julienne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy makaron
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Marynujemy mięso
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
Krok 3: Smażymy kotleciki
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1315 dni temu
Jak widzę oliwę z oliwek do smażenia to mi niedobrze się robi. Przepisy udziwnione, wątpię czy komuś się spodobają na tyle żeby wypróbować.
Odpowiedz
1309 dni temu
Fela, zadziwiasz ignorancja.. Oliwa z oliwek jest rewelacyjna do smazenia, chyba ze myslisz o glebokim tluszczu..