
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nożyk do julienne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy makaron
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Marynujemy mięso
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
Krok 3: Smażymy kotleciki
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ryba z piekarnika
- Sos aioli
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1252 dni temu
Jak widzę oliwę z oliwek do smażenia to mi niedobrze się robi. Przepisy udziwnione, wątpię czy komuś się spodobają na tyle żeby wypróbować.
odpowiedz
1246 dni temu
Fela, zadziwiasz ignorancja.. Oliwa z oliwek jest rewelacyjna do smazenia, chyba ze myslisz o glebokim tluszczu..