Kotleciki jagnięce

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • nożyk do julienne
  • patelnię grillową

Krok 1: Przygotowujemy makaron

Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Marynujemy mięso

Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.

Krok 3: Smażymy kotleciki

Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.

Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Fela Fela
    940 dni temu
    Jak widzę oliwę z oliwek do smażenia to mi niedobrze się robi. Przepisy udziwnione, wątpię czy komuś się spodobają na tyle żeby wypróbować.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    934 dni temu
    Fela, zadziwiasz ignorancja.. Oliwa z oliwek jest rewelacyjna do smazenia, chyba ze myslisz o glebokim tluszczu..

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!