Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • nożyk do julienne
  • patelnię grillową

Krok 1: Przygotowujemy makaron

Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Marynujemy mięso

Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.

Krok 3: Smażymy kotleciki

Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.

Na talerz wykładamy warzywne spaghetti. Na wierzch kładziemy kotleciki. Dekorujemy startym kozim serem i borówkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram