
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ
Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę i dodajemy do niej mąkę. Mieszamy szybko i intensywnie, aż zasmażka będzie gotowa. Zmniejszamy ogień i małym strumieniem dolewamy mleko, cały czas mieszając, aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pod koniec doprawiamy gałką muszkatołową oraz solą. Chorizo kroimy w drobną kostkę i dodajemy do całości. Odstawiamy wszystko do przestygnięcia.
KROK 2: FORMUJEMY KROKIECIKI
Z przestudzonej masy zwilżonymi w oleju rękami formujemy krokiety. Wielkość i kształt dobieramy wedle uznania. Krokiety zanurzamy w ubitym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju (oleju powinno być tyle, aby krokiety były zanurzone do połowy) z dwóch stron na złocisty kolor. Podajemy danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)