Tapas z salchichón

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 8 wykałaczek

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY CUKINIĘ

Cukinię kroimy tak, aby powstało 8 słupków. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cukinię na złoty kolor, na koniec oprószamy ją do smaku solą i pieprzem.

KROK 2: SKŁADAMY TAPAS

Każdy podsmażony słupek cukinii zawijamy w plaster salchichón i zabezpieczamy przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki.

KROK 3: DEKORUJEMY DANIE

Paprykę kroimy na 8 podobnej wielkości kawałków. Każdy z nich nadziewamy na jedną z wykałaczek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!