
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 8 wykałaczek
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy tak, aby powstało 8 słupków. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cukinię na złoty kolor, na koniec oprószamy ją do smaku solą i pieprzem.
KROK 2: SKŁADAMY TAPAS
Każdy podsmażony słupek cukinii zawijamy w plaster salchichón i zabezpieczamy przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki.
KROK 3: DEKORUJEMY DANIE
Paprykę kroimy na 8 podobnej wielkości kawałków. Każdy z nich nadziewamy na jedną z wykałaczek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)