Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 8 wykałaczek
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY CUKINIĘ
Cukinię kroimy tak, aby powstało 8 słupków. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cukinię na złoty kolor, na koniec oprószamy ją do smaku solą i pieprzem.
KROK 2: SKŁADAMY TAPAS
Każdy podsmażony słupek cukinii zawijamy w plaster salchichón i zabezpieczamy przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki.
KROK 3: DEKORUJEMY DANIE
Paprykę kroimy na 8 podobnej wielkości kawałków. Każdy z nich nadziewamy na jedną z wykałaczek.
Zobacz podobne
przepisy
Tapas – co to takiego?
Kromki pieczywa, podsmażane owoce morza, tortilla i… wiele więcej! Hiszpania słynie ze smakowitych przekąsek. Poznaj je!
Przekąski na imprezę
Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!
Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!
Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
Wywodzące się z Kraju Basków małe grillowane kanapeczki z różnorodnymi dodatkami to świetny pomysł na wytrawną przekąskę. Wypróbuj wersję z chorizo, krewetkami i serem manchego. To szybki, prosty i pyszny przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)