
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
-
rękaw do pieczenia
-
naczynie żaroodporne
Krok 1: Przygotowujemy marynatę
Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.
Krok 2: Marynujemy mięso
W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.
Do miski wlewamy 2 łyżki miodu, musztardę gruboziarnistą, ocet. Śliwki i szalotki kroimy w ćwiartki i dodajemy do glazury. Solimy. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Przekładamy mięso do rękawa
Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.
Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 90 minut.
Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
297 dni temu
Nasz ulubiony🥰
Odpowiedz
852 dni temu
Czy marynatę należy wlać razem z glazurą do rękawa czy marynata jest do wywalenia ?
Odpowiedz
852 dni temu
Królika wyjmujemy z marynaty, przekładamy do rękawa i zalewamy glazurą.
3283 dni temu
Pyszny królik, polecam;)
Odpowiedz