Królik z musztardą pieczony w rękawie

Aneta Zajac


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • rękaw do pieczenia

  • naczynie żaroodporne

Krok 1: Przygotowujemy marynatę

Łączymy składniki marynaty

Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.

 

 

 

Krok 2: Marynujemy mięso

 Farsz nakładamy na schab

W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.

Do miski wlewamy 2 łyżki miodu, musztardę gruboziarnistą, ocet. Śliwki i szalotki kroimy w ćwiartki i dodajemy do glazury. Solimy. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.

 

 

Krok 3: Przekładamy mięso do rękawa

Łączymy składniki marynaty

Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.

Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 90 minut.

Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Królik duszony w sosie z pieczarkami

Delikatne mięso królika duszone w piwie z dodatkiem sosu pieczarkowego – niezwykle pełne smaku danie na każda okazję!

Królik duszony w sosie z pieczarkami

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Królik w sosie pieczarkowym

Delikatne mięso z królika przyrządzone według tradycyjnej receptury i wzbogacone smakiem kremowego sosu z pieczarek.

Królik w sosie pieczarkowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina

Kruche mięso królika to idealny pomysł na obiad. W połączeniu z białym winem i kremowym sosem smakuje wybornie.

Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Królik w sosie śliwkowym

Danie dla wymagających - delikatny królik przygotowany w wytrawnej marynacie, podawany z wyjątkowym sosem śliwkowym.

Królik w sosie śliwkowym

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • JUSTYNA JUSTYNA
    192 dni temu
    Nasz ulubiony🥰

    odpowiedz

  • Gość Gość
    747 dni temu
    Czy marynatę należy wlać razem z glazurą do rękawa czy marynata jest do wywalenia ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    747 dni temu
    Królika wyjmujemy z marynaty, przekładamy do rękawa i zalewamy glazurą.
  • mm mm
    3178 dni temu
    Pyszny królik, polecam;)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!