zobacz film Królik z musztardą pieczony w rękawie

Aneta Zajac

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • rękaw do pieczenia

  • naczynie żaroodporne

Krok 1: Przygotowujemy marynatę

Łączymy składniki marynaty

Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.

 

 

 

Krok 2: Marynujemy mięso

 Farsz nakładamy na schab

W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.

Do miski wlewamy 2 łyżki miodu, musztardę gruboziarnistą, ocet. Śliwki i szalotki kroimy w ćwiartki i dodajemy do glazury. Solimy. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.

 

 

Krok 3: Przekładamy mięso do rękawa

Łączymy składniki marynaty

Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.

Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 90 minut.

Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    485 dni temu
    Czy marynatę należy wlać razem z glazurą do rękawa czy marynata jest do wywalenia ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    485 dni temu
    Królika wyjmujemy z marynaty, przekładamy do rękawa i zalewamy glazurą.
  • mm mm
    2916 dni temu
    Pyszny królik, polecam;)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!