
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
-
rękaw do pieczenia
-
naczynie żaroodporne
Krok 1: Przygotowujemy marynatę
Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.
Krok 2: Marynujemy mięso
W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.
Do miski wlewamy 2 łyżki miodu, musztardę gruboziarnistą, ocet. Śliwki i szalotki kroimy w ćwiartki i dodajemy do glazury. Solimy. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Przekładamy mięso do rękawa
Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.
Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C na 90 minut.
Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Królik duszony w sosie z pieczarkami
Delikatne mięso królika duszone w piwie z dodatkiem sosu pieczarkowego – niezwykle pełne smaku danie na każda okazję!

Królik w sosie pieczarkowym
Delikatne mięso z królika przyrządzone według tradycyjnej receptury i wzbogacone smakiem kremowego sosu z pieczarek.

Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
Kruche mięso królika to idealny pomysł na obiad. W połączeniu z białym winem i kremowym sosem smakuje wybornie.

Królik w sosie śliwkowym
Danie dla wymagających - delikatny królik przygotowany w wytrawnej marynacie, podawany z wyjątkowym sosem śliwkowym.

Komentarze (3)
99 dni temu
Czy marynatę należy wlać razem z glazurą do rękawa czy marynata jest do wywalenia ?
odpowiedz
99 dni temu
Królika wyjmujemy z marynaty, przekładamy do rękawa i zalewamy glazurą.
2530 dni temu
Pyszny królik, polecam;)
odpowiedz
zobacz wszystkie