Kuleczki z koziego sera
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • ręcznik papierowy
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

200 g sera przekładamy do miski, dodajemy pieprz, rozdrabniamy za pomocą widelca. Pół pęczka szczypiorku bardzo drobno kroimy i dodajemy do koziego sera. Ponownie mieszamy.

KROK 2: FORMUJEMY I PANIERUJEMY KULECZKI

Jajko wbijamy na talerz, dodajemy pieprz i sól, mieszamy całość. Mąkę i bułkę tartą przekładamy na osobne talerzyki. Z sera tworzymy kuleczki, obtaczamy je w mące, jajku i tartej bułce.

Kuleczki smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wykładamy kulki na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym.

KROK 3: PODAJEMY KULECZKI

Jeśli przygotowujemy kulki wcześniej, przed podaniem możemy je wstawić do pieca nagrzanego do 60°C (termoobieg) na kilka minut w celu podgrzania.

Kuleczki wykładamy na talerz, a w każdą z nich wbijamy wykałaczkę. Całość dekorujemy pozostałym pokrojonym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!