Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
200 g sera przekładamy do miski, dodajemy pieprz, rozdrabniamy za pomocą widelca. Pół pęczka szczypiorku bardzo drobno kroimy i dodajemy do koziego sera. Ponownie mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY I PANIERUJEMY KULECZKI
Jajko wbijamy na talerz, dodajemy pieprz i sól, mieszamy całość. Mąkę i bułkę tartą przekładamy na osobne talerzyki. Z sera tworzymy kuleczki, obtaczamy je w mące, jajku i tartej bułce.
Kuleczki smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wykładamy kulki na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym.
KROK 3: PODAJEMY KULECZKI
Jeśli przygotowujemy kulki wcześniej, przed podaniem możemy je wstawić do pieca nagrzanego do 60°C (termoobieg) na kilka minut w celu podgrzania.
Kuleczki wykładamy na talerz, a w każdą z nich wbijamy wykałaczkę. Całość dekorujemy pozostałym pokrojonym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.
Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w chipsach z sosem musztardowym
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Pizza 4 sery
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Monogram cake
- Zabajone z owocami
- Pierogi z serem i kaszą
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Minitorciki z krewetkami
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z topinamburem
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Hummus bowl
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Bigos rybny
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Sos do ravioli
- Ośmiorniczki z grilla
- Kuleczki z koziego sera
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)