
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
200 g sera przekładamy do miski, dodajemy pieprz, rozdrabniamy za pomocą widelca. Pół pęczka szczypiorku bardzo drobno kroimy i dodajemy do koziego sera. Ponownie mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY I PANIERUJEMY KULECZKI
Jajko wbijamy na talerz, dodajemy pieprz i sól, mieszamy całość. Mąkę i bułkę tartą przekładamy na osobne talerzyki. Z sera tworzymy kuleczki, obtaczamy je w mące, jajku i tartej bułce.
Kuleczki smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wykładamy kulki na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym.
KROK 3: PODAJEMY KULECZKI
Jeśli przygotowujemy kulki wcześniej, przed podaniem możemy je wstawić do pieca nagrzanego do 60°C (termoobieg) na kilka minut w celu podgrzania.
Kuleczki wykładamy na talerz, a w każdą z nich wbijamy wykałaczkę. Całość dekorujemy pozostałym pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)