Kurczak w panierce z prażonej cebuli

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • keksówkę

Sposób przygotowania:

KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA

Piersi kurczaka pozbawiamy błon, myjemy, osuszamy i oprószamy solą, a następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek.

KROK 2: PIECZEMY PIERSI KURCZAKA

Mięso smarujemy z wierzchu musztardą i pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem oraz prażoną cebulą. Pieczemy, aż ser się rozpuści.

WSKAZÓWKA! Kurczaka w panierce z prażonej cebuli możesz podać z frytkami i sałatką colesław.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!