Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- keksówkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA
Piersi kurczaka pozbawiamy błon, myjemy, osuszamy i oprószamy solą, a następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek.
KROK 2: PIECZEMY PIERSI KURCZAKA
Mięso smarujemy z wierzchu musztardą i pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem oraz prażoną cebulą. Pieczemy, aż ser się rozpuści.
WSKAZÓWKA! Kurczaka w panierce z prażonej cebuli możesz podać z frytkami i sałatką colesław.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
Aromatyczny, lekko ostry gulasz inspirowany kuchnią południa Stanów Zjednoczonych. To pełne smaku danie z pewnością zaskoczy całą rodzinę!
Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Szukasz zaskakującego przepisu na najbliższego grilla? Oto on! Przepyszny grillowany w całości kurczak w marynacie z oliwy i miodu z masłem limonkowo-ziołowym.
Fajita z kurczaka
Pierś kurczaka i świeże warzywa grillowane w aromatycznej marynacie z czosnkiem. Podane w tortilli, z dodatkiem pico de gallo i kwaśnej śmietany z pewnością zachwycą gości podczas każdego spotkania na świeżym powietrzu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sernik piernikowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Piernik staropolski
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)