Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- keksówkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA
Piersi kurczaka pozbawiamy błon, myjemy, osuszamy i oprószamy solą, a następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek.
KROK 2: PIECZEMY PIERSI KURCZAKA
Mięso smarujemy z wierzchu musztardą i pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem oraz prażoną cebulą. Pieczemy, aż ser się rozpuści.
WSKAZÓWKA! Kurczaka w panierce z prażonej cebuli możesz podać z frytkami i sałatką colesław.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
Aromatyczny, lekko ostry gulasz inspirowany kuchnią południa Stanów Zjednoczonych. To pełne smaku danie z pewnością zaskoczy całą rodzinę!
Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Szukasz zaskakującego przepisu na najbliższego grilla? Oto on! Przepyszny grillowany w całości kurczak w marynacie z oliwy i miodu z masłem limonkowo-ziołowym.
Fajita z kurczaka
Pierś kurczaka i świeże warzywa grillowane w aromatycznej marynacie z czosnkiem. Podane w tortilli, z dodatkiem pico de gallo i kwaśnej śmietany z pewnością zachwycą gości podczas każdego spotkania na świeżym powietrzu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w cieście
- Makaron chow mein z wołowiną
- Makaron z krewetkami i sosem tapenade
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Roladki z tortilli
- Burrata z pesto z rukoli
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Karp pieczony w cebuli
- Zupa fasolowa
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Makaron spaghetti z jednej patelni
- Faworki drożdżowe
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Kanapka bagietka i krewetka
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Wielkanocne koszyczki
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)