Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- keksówkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: DOPRAWIAMY PIERSI KURCZAKA
Piersi kurczaka pozbawiamy błon, myjemy, osuszamy i oprószamy solą, a następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej oliwą z oliwek.
KROK 2: PIECZEMY PIERSI KURCZAKA
Mięso smarujemy z wierzchu musztardą i pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy kurczaka tartym parmezanem oraz prażoną cebulą. Pieczemy, aż ser się rozpuści.
WSKAZÓWKA! Kurczaka w panierce z prażonej cebuli możesz podać z frytkami i sałatką colesław.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Pierniki
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)