Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wyparzone słoiki
KROK 1: Czyścimy grzyby
Kurki wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem i posypujemy dużą ilością soli. Mieszamy. Odstawiamy je na 5 minut, od czasu do czasu delikatnie poruszając – w ten sposób piasek, który jest w grzybach, opadnie na dno miski. Proces ten przeprowadzamy jeszcze 2 razy. Kurki przekładamy za pomocą łyżki cedzakowej do drugiej miski.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ
Ocet mieszamy w garnku z wodą, miodem i solą. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy. Dodajemy połowę cebuli pokrojonej w talarki.
Do wyparzonych słoików dodajemy gorczycę, świeżą gałązkę tymianku i rozmarynu. Oczyszczone kurki przekładamy do słoików.
krok 3: Pasteryzujemy słoiki
Zawijamy dno słoika w ściereczkę, wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy przez 30 minut. Zapasteryzowane przetwory możemy przechowywać ok. 1 roku.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
Kopytka z suszonymi pomidorami i kurkami
Klasyczne kopytka z pysznym i aromatycznym sosem – z kurkami, suszonymi pomidorami, selerem naciowym i cukinią. Bogactwo smaków autorstwa Karola Okrasy!
Wegetariańskie leczo z kurkami
Wykorzystaj świeże kurki i najlepsze sezonowe warzywa, by przygotować wegetariańskie leczo pełne kolorów i smaków lata!
Wegański strogonow z kurek
Nie musisz już szukać kolejnych sposobów na to, jak oczyścić kurki: Kinga ma na to rewolucyjny sposób! Sięgnij po te skarby lasu i przygotuj wegański strogonow z kurek. To sezonowy hit każdej roślinnej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Żeberka w miodzie i pomidorach
- Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
- Mus szarlotkowy
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Zupa z cukinii z kurkami
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Zielone chia smoothie
- Guacamole z pomidorami
- Kompot agrestowy
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Klopsy z dorsza w zalewie octowej
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Domowe lody szparagowe
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Tort malinowy
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Dip z ciecierzycy
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- GOFRY TRADYCYJNE
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Ubijany ganasz
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)