
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ TRUSKAWKOWĄ
Do misy urządzenia wkładamy szalotkę i siekamy: ustawienia własne / czas: 5 sekund / obroty: 6. Zgarniamy składniki na dno, po czym dodajemy truskawki bez szypułek, sok z limonki oraz szczypiorek i siekamy: ustawienia własne / czas: 8 sekund / obroty: 4. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy kopystką, przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy dodać salsie nieco pikantności lub słodyczy, warto doprawić ją szczyptą chili lub odrobiną miodu.
KROK 2: GOTUJEMY ŁOSOSIA NA PARZE
Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, a następnie umieszczamy w koszu parowym. Do naczynia miksującego wlewamy 1 litr wody i dodajemy plasterki imbiru oraz ząbek czosnku. Nakładamy kosz z rybą i włączamy tryb gotowanie na parze / czas: 10 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1.
KROK 3: SERWUJEMY DANIE
Ugotowanego łososia przekładamy na talerze i na wierzch nakładamy porcję salsy truskawkowej. Podajemy z młodymi ziemniakami lub lekką sałatką – świetnie sprawdzi się wersja ze szpinakiem i szparagami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)