![Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot) Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7095ec284d80-d82a99150a67-kw49-2022-makaron-z-kielbasa-i-fasola-one-pot.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion drobiowy zagotuj, aby w momencie dodania do misy robota kuchennego był gorący.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy 8 sekund/prędkość 6, następnie przełożyć do innego naczynia.
Obrane szalotki przepołowić, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/1 sekundę, łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Marchew i seler umyć, oczyścić, marchew obrać, obydwa warzywa pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy. Zgarnąć warzywa łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać oliwę i smażyć (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty.
KROK 2: PODSMAŻANIE KIEŁBASY
Kiełbasę wycisnąć z osłonki, rozdrobnić widelcem, włożyć do pojemnika miksującego i smażyć (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/3 minuty.
KROK 3: GOTOWANIE I PODANIE MAKARONU
Do pojemnika wrzucić makaron i zalać wszystko gorącym bulionem drobiowym. Gotować (bez miarki), ustawiwszy obroty w lewo/czas podany na opakowaniu makaronu/110°C/prędkość 1. Jako ochronę przed pryskaniem umieścić na pojemniku wkład do gotowania. Sprawdzić, czy kluski są już ugotowane, jeśli trzeba, gotować potrawę o 2 minuty dłużej.
Opłukaną fasolę dodać do potrawy 3 minuty przed końcem gotowania.
Na koniec wymieszać (z zatkniętą miarką) potrawę z pietruszką, ustawiwszy obroty w lewo/5 sekund/prędkość 2. Przyprawić solą i pieprzem, natychmiast nałożyć na talerze i od razu podać
Zobacz podobne
przepisy
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
Azjatycki klasyk, który uda się każdemu! Wykorzystaj przepis Karola na smażony makaron z kurczakiem i warzywami – to proste danie zachwyca głębią smaku i świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
![Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fbd9d50ef4f0-5baeaddb27e4-kw32-karol-okrasa-makaron-ryzowy-z-kurczakiem-i-warzywami-smazony-w-woku-.webp)
Makaron spaghetti z jednej patelni
To danie zachwyca smakiem i prostotą przygotowania! Włóż wszystkie składniki do garnka i po 15 minutach ciesz się genialnym obiadem.
![Makaron spaghetti z jednej patelni](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8e04c9c46236-3eda54d185db-Makaron spaghetti z jednej patelni.webp)
Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
Klasyk włoskiej kuchni, w którym króluje bakłażan. Pasta alla Norma to świetny pomysł na pyszne danie z prostych składników. Wypróbuj!
![Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/df2d347afd00-bba05894993b-pasta alla norma.webp)
Sałatka z makaronu soba
Sałatka z makaronu soba to pyszne danie w stylu azjatyckim, które przygotujesz w swojej kuchni w zaledwie 20 minut. Wypróbuj ten przepis i odkryj smaki Azji razem z Kuchnią Lidla!
![Sałatka z makaronu soba](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0b2091c9b45b-c10fc9d40743-kw35-karol-okrasa-salatka-z-makaronu-soba-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Flaki po włosku
- Deser lodowy z owocami
- Zupa gyros
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Granita cytrynowa
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Syrop piernikowy
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Nektarynkowe lody sernikowe
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Domowy izotonik
- Risotto z warzywami
- Gnocchi z kurczakiem
- Uszka z grzybami
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- Musaka z fasolą
Komentarze (0)