Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart

Przygotuj wcześniej:

Bulion drobiowy zagotuj, aby w momencie dodania do misy robota kuchennego był gorący.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE WARZYW

Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy 8 sekund/prędkość 6, następnie przełożyć do innego naczynia.

Obrane szalotki przepołowić, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/1 sekundę, łopatką zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.

Marchew i seler umyć, oczyścić, marchew obrać, obydwa warzywa pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy. Zgarnąć warzywa łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać oliwę i smażyć (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty.

KROK 2: PODSMAŻANIE KIEŁBASY

Kiełbasę wycisnąć z osłonki, rozdrobnić widelcem, włożyć do pojemnika miksującego i smażyć (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/3 minuty.

KROK 3: GOTOWANIE I PODANIE MAKARONU

Do pojemnika wrzucić makaron i zalać wszystko gorącym bulionem drobiowym. Gotować (bez miarki), ustawiwszy obroty w lewo/czas podany na opakowaniu makaronu/110°C/prędkość 1. Jako ochronę przed pryskaniem umieścić na pojemniku wkład do gotowania. Sprawdzić, czy kluski są już ugotowane, jeśli trzeba, gotować potrawę o 2 minuty dłużej.

Opłukaną fasolę dodać do potrawy 3 minuty przed końcem gotowania.

Na koniec wymieszać (z zatkniętą miarką) potrawę z pietruszką, ustawiwszy obroty w lewo/5 sekund/prędkość 2. Przyprawić solą i pieprzem, natychmiast nałożyć na talerze i od razu podać

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!